Timișoara Saracens, răpusă și de Steaua, după înfrângerea cu Baia Mare

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Echipa de rugby Timișoara Saracens nu a trecut de cele două examene importante ale turului și a pierdut și acasă cu Steaua, la scorul de 20-13. Bănățenii au dat doar un singur eseu, la final de partidă, și s-au ales doar cu punctul bonus defensiv.

Steaua a avut prima lovitură de pedeapsă a partidei, dar Boldor a ratat. Timișoara a putut deschide scorul după o penalitate transformată de Samoa, dar Steaua a preluat apoi conducerea, cu două lovituri de pedeapsă transformate de Florin Vlaicu. Steaua a dat și un eseu, prin Ionuț Dumitru, transformat de același Vlaicu. Până la pauză, gazdele au mai reușit doar să puncteze dintr-o altă lovitură de pedeapsă, astfel că la vestiare s-a intrat cu 6-13.

Timișoara a jucat în inferioritate în repriza secundă. Mai întâi, Marian Sabău a fost eliminat, iar cu superioritate numerică, Dumitru a mai dat un alt eseu, transformat și acesta de Vlaicu. Și Neculau și-a lăsat colegii în inferioritate. Cu o dorință mare de revenire pe final, Timișoara a putut da doar un eseu, al lui Iftimiciuc, transformat de Luke Samoa.

Antrenorul Sosene Anesi a spus că indisciplina costă echipa. „A fost genul acela de meci în care nimic nu a funcționat pentru noi. Disciplina ne-a costat, cu lovituri de pedeapsă și cartonașe galbene. Considerăm bonusul defensiv ca aspect pozitiv al meciului. Nu am reușit să trecem de la nivelul 1 la 2 și am pierdut meciul. Dăm adversarului cel puțin zece penalități meci de meci. Nu e vorba de arbitraj, ține de concentrarea noastră, pregătirea mentală. Băieții au luptat din greu, dar penalitățile costă echipa. A fost frustrant, mi-a părut rău să-l scot pe Rupanu, sărbătoritul zilei, dar a fost o decizie tactică pentru echipă”, a precizat Anesi.

Dănuț Dumbravă a savurat victoria cu Steaua la Timișoara, rezultat pe care roș-albaștrii nu l-au mai obținut de când antrenorul încă juca. „Băieții m-au făcut fericit pentru că au muncit, au avut un meci foarte greu, dar dăruirea lor din primul până în ultimul minut s-a văzut și asta ne-a adus o victorie frumoasă. Timișoara ne surprinde întotdeauna, pentru că au jucători inventivi, cu calități foarte bune, care pot rezolva o fază care nu prevede nimic. Întotdeauna suntem în gardă cu Timișoara. Toate meciurile au fost grele până acum, victorii de partea lor. În meciurile precedente, am fost mereu lângă ei, dar i-am surprins de fiecare dată”, a precizat Dumbravă.

Timișoara va juca tot acasă, vineri de la ora 12.00, cu Tomitanii Constanța.