Timișoara Saracens are șapte jucători convocați la naționala României de rugby

Campioana Timișoara Saracens a intrat în vacanță după ce a terminat meciurile din grupele Challenge Cup, dar nu toți jucătorii sunt liberi. Șapte dintre ei se prezintă în 24 ianuarie, de Mica Unire, la naționala României, care începe pregătirile pentru Rugby Europe International Championship.

Cei mai mulți jucători convocați sunt de la CSM București, zece. Timișoara și Steaua dau câte șapte jucători. De la formația bănățeană sunt chemați la națională talonerul Eugen Căpățînă, jucătorul de linia a II-a Marius Iftimiciuc, jucătorii de linia a III-a Dorin Lazăr și Vlad Neculau, aripa Vlăduț Zaharia, centrul Vlăduț Popa și fundașul Marius Simionescu. Cătălin Fercu a fost la lot într-un stagiu anterior, iar Andrei Rădoi s-a retras din națională.

Echipa națională va pleca în 27 ianuarie în Portugalia. Acolo, va juca un meci-test cu lusitanii în 30 ianuarie. Primul meci din REIC va fi la Cluj în 9 februarie, cu Georgia. Apoi, în 16 februarie, Stejarii joacă la Botoșani cu Germania, iar în 3 martie au meci cu spaniolii, la Madrid. România va juca tot la Botoșani, în 9 februarie, cu Rusia, iar în 17 martie termină competiția la Bruxelles, cu Belgia.

Sursă foto: frr.ro