Timișoara Saracens a demonstrat că mai are resurse și a câștigat clar partida cu Steaua

Campioana României la rugby, Timișoara Saracens, a câștigat la scorul de 27-17 meciul cu CSA Steaua, jucat pe Stadionul „Dan Păltinișanu”. Partida a fost în mare parte la discreția gazdelor, deoarece steliștii au marcat cele două eseuri ale lor spre finalul partidei, iar astfel, bănățenii și-au adjudecat și punctul bonus ofensiv după o evoluție consistentă.

Totuși, Steaua a deschis scorul, după primul sfert de oră, după o lovitură de pedeapsă transformată de Ionuț Melinte. După jumătatea primei reprize a venit și primul eseu al Timișoarei, marcat de Tevita Manumua, care a reușit o „triplă” în acest meci. Încercarea a fost transformată de Luke Samoa. Același Tevita a ajuns să dea și al doilea eseu, în minutul 32, dar Samoa a ratat transformarea, deoarece poziția era una mult mai grea. Totuși, transformerul Timișoarei a mai punctat până la pauză, de data aceasta dintr-o lovitură de pedeapsă, iar la vestiare s-a intrat cu 15-3.

La reluarea meciului, Manumua a bifat rapid un nou eseu, iar scorul a devenit 20-3, deoarece Samoa a trimis puțin pe lângă bețe. Steaua a dat primul eseu în jurul minutului 65, prin Doroftei, iar transformarea lui Melinte a redus diferența la 20-10. Bănățenii și-au garantat bonusul ofensiv la eseul marcat de Vlad Neculau, transformat de data aceasta. Scorul final s-a stabilit după încă un eseu al roș-albaștrilor, marcat de Surugiu și transformat de același Melinte.

Sosene Anesi a precizat că victoria cu bonus ofensiv e un motiv de bucurie. „Pentru noi a fost un meci greu, așa e întotdeauna împotriva echipelor bune. Steaua e o echipă bună, chiar dacă au avut câteva accidentări. Noi suntem mulțumiți cu acest rezultat. Am luat maximul de puncte împotriva unei echipe bune. Nu ne așteptam, cu echipele bune e greu să iei punctajul maxim. Prima dată, am vrut să ne asigurăm victoria și apoi am jucat pentru bonusul ofensiv. Am mai scârțâit pe final. Avantajul îl vom vedea când vom trage linie, vrem să jucăm semifinala acasă. Nu câștigăm des astfel, așa că ne vom bucura de victorie. De luni ne concentrăm pe meciul cu Enisei. De aceea am jucat ezitant pe final, am făcut multe schimbări pentru acel joc”, a precizat antrenorul Timișoarei.

Căpitanul Randall Morrison a apreciat că rezultatul a venit ca urmare a respectării planului de joc. „Așa cum le-am spus și băieților, mai întâi trebuie să facem lucrurile mărunte și apoi să jucăm rugby. I-am rugat să joace rugby, noi trebuie să producem puncte, nu avem scuze. Următorul meci e cel cu Enisei. Am făcut unele greșeli, dar am luat cele 5 puncte și am reușit să câștigăm. Când faci greșeli, bagi adversarul în joc. Când nu faci greșeli, dai tu puncte. Le-am spus băieților să jucăm rugby și să ne distrăm așa cum juca Timișoara. Aspectele de bază au făcut diferența, lucrurile pe care le antrenăm”, a spus căpitanul învingătoarei.

Viorel Lucaci a precizat că Steaua a folosit mai mulți tineri peru a roda tot lotul până la semifinala campionatului. „Din păcate, în prima repriză nu am respectat nimic din ceea ce ne-am propus. Am dat drumul la joc prea târziu. E primul meci mai greu din returul campionatului. Sperăm ca săptămâna asta să ne antrenăm bine, să facem o analiză și să câștigăm acasă cu Baia Mare. Avem jucători mai puțin experimentați, mai tineri. Am mizat mult pe ei în acest meci. Dar, din păcate, încă mai e mult de muncă sau încă nu rezistă așa bine la presiune. Surugiu și Plai au intrat pe parcurs. Avem jucători tineri pe care trebuie să-i rodăm, ca să fim toți pe aceeași linie în semifinală. Știm cu toții că în semifinală contează cel mai mult să fii la cel mai înalt nivel. Dacă faci un meci bun, poți să ajungi în finală”, a declarat jucătorul Stelei.

Timișoara Saracens joacă săptămâna viitoare returului barajului cu Enisei. Partida va începe la Krasnoyarsk, sâmbătă, la ora 11, ora României.