Numărul timișenilor care cer îngrijire medicală la domiciliu, în scădere față de aceeași perioadă a anului trecut

Timișenii care nu se pot deplasa la medic când au probleme de sănătate au dreptul să solicite îngrijire medicală la domiciliu, printr-o cerere adresată Casei Județene de Asigurări de Sănătate Timiș. Reprezentanții instituției anunță că pentru perioada ianuarie-aprilie 2019, toate cererile au fost aprobate.

În total, este vorba de 134 de astfel de cereri, un număr în scădere față de perioada similară a anului trecut când s-au înregistrat 192 de cereri. Bugetul alocat în acest sens de Casa de Asigurări de Sănătate Timiș este de 257.000 de lei. Cele mai multe solicitări de îngrijire la domiciliu s-au înregistrat în luna ianuarie, 72, adică jumătate din cele înregistrate până în prezent în 2019. Cei care solicită îngrijire medicală la domiciliu au nevoie de următoarele documente: recomandare în original de la medic, cerere și declarație tip completate, copie după cartea de identitate a pacientului.

Prezentarea recomandării la Casa de Asigurări se poate face de către asigurat, unul dintre membrii familiei de grad I și II, soț/soție, o persoană împuternicită legal în acest sens prin act notarial/act de reprezentare prin avocat sau reprezentatnt legal al asiguratului. „Foarte importantă pentru aprobarea îngrijirilor medicale la domiciliu este recomandarea medicului, care are obligația să o transmită CJAS cu semnătura electronică, în ziua în care a făcut această recomandare. Menționez că această recomandare este necesară pentru a certifica numărul de zile de îngrijiri medicale la domiciliu pentru asigurați”, a declarat Victor Dumitrașcu, Președinte-Director General CJAS Timiș.

Cu CJAS Timiș au contract cinci furnizori de servicii medicale la domiciliu.