Timișoara, rată de infectare de 2,92 la mia de locuitori. Prefectul de Timiș: „Vor urma restricții pentru următoarele 14 zile”

Orașul de pe Bega a ajuns, joi dimineață, la un indice de infectare de 2,92/1.000 de locuitori, anunță prefectul de Timiș Liliana Oneț. Autoritățile vor convoca Comitetul pentru Situații de Urgență ca să ia măsuri suplimentare prin care spun că vor limita răspândirea bolii. 

„Este probabil doar o chestiune de ore ca municipiul Timișoara să intre în scenariul roșu, având în vedere faptul că în această dimineață indicele de infectare este de 2,92/1000 locuitori. De aceea, după ce se va depăși acest indice de infectare voi convoca o ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență, pentru a analiza dacă se impun măsuri față de Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență 43/15 octombrie 2020. (…) Vor urma restricții pentru următoarele 14 zile, acestea având ca scop limitarea răspândirii bolii. Știu că nu va fi ușor, dar avem obligația să respectăm legea și să protejăm sănătatea și viața tuturor timișorenilor, a anunțat, joi dimineață, prefectul Liliana Oneț.

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, spitalele care tratează pacienți COVID-19 din Timiș sunt ocupate în proporție de peste 90%, iar la ATI sunt foarte puține locuri disponibile.

leader board 728 x 90 px

„Vă rog să faceți tot posibilul să vă protejați și să îi apărați și pe cei din jurul vostru. Vă rog să respectați toate prevederile legale, să păstrați normele de distanțare sanitară și pe cele de igienă. Respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă! De asemenea, vă rog să renunțați la deplasări, dacă nu sunt absolut necesare, să evitați zonele aglomerate, să limitați contactul cu alte persoane, pentru că oricine dintre noi poate fi infectat, asimptomatic și să transmită virusul. Sănătatea și viața fiecăruia sunt foarte importante și numai respectând regulile ne putem proteja și, implicit, să reducem rata infectărilor la nivelul județului Timiș!”, mai transmite Oneț.