Timișoara intră în scenariul mai relaxat de restricții. Mai multă libertate de mișcare în zilele lucrătoare

Timișoara și alte 6 localități intră de luni sub incidența restricțiilor aferente unei rate de infectare cuprinsă între 4 și 7,5 la mia de locuitori. Magazinele se vor închide mai târziu în timpul săptămânii, iar deplasările vor fi permise și după ora 20. 

Restricții mai relaxate vor fi, așadar, aplicate, de luni, în Timișoara, Săcălaz, Sânmihaiu Român, Giroc, Moșnița Nouă, Jebel și Orțișoara. În toate aceste localități, de luni până joi magazinele vor fi deschise până la ora 21.00, limita de ora 18 rămânând valabilă doar zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

În ceea ce privește deplasările în afara locuinței, acestea vor fi permise între orele 5 și 22, iar în weekend până la ora 20. În weekend, noaptea se vor putea face deplasări doar pentru motive justificate, în baza declarației pe propria răspundere, fie cu adeverință de la angajator.

leader board 728 x 90 px

În Timiș, rata de infectare este de 4,53 la mia de locuitori. Sunt 24 de localități cu rata cuprinsă între 4 și 7,5 la mia de locuitori, iar în alte 5 localități, rata depășește 7,5.

La Timișoara, rata a coborât la 5,42/mia de locuitori. Rată mare de infectare se înregistrează în Peciu Nou (12,47), Giulvăz (9,24) și Mașloc (8,95).

CITEȘTE ȘI: Magazine și terase deschise doar până la ora 18 în Timișoara, cel puțin până în 10 aprilie. Interpretarea prefectului