Timișoara Gospel Project caută 100 de soliști pentru două concerte caritabile! Acestea vor fi susținute înainte de Crăciun

explo 1000x200

Au început înscrierile pentru ediția de Crăciun a proiectului The Timișoara Gospel. Se caută 100 de persoane talentate, dornice să ia parte, în calitate de soliști, în cadrul a două concerte caritabile. Spectacolele vor avea loc în 14 și 15 decembrie în sala Capitol a Filarmonicii „Banatul”. 

Dacă ai talent și îți place să cânți, poți face un bine doar cu vocea. Se caută 100 de persoane pline de curaj și cu un strop de nebunie, dornice să vrăjească publicul cu talentul lor în cadrul a două concerte caritabile. Reprezentanții Timișoara Gospel Project spun că este vorba de doar câteva zile de repetiții. Există doar două condiții de participare! În primul rând, înscrierea prealabilă până în data de 13 octombrie. Condiția numărul doi o reprezintă prezența la repetițiile din 19 octombrie și 16 noiembrie, dar și la alte 10 zile de repetiții înaintea spectacolelor. 

„Noutățile ediției cu numărul 14 le constituie dorința de a forma și un cor de copii alături de un band cu muzicieni profesioniști ce vor interpreta colinde din repertoriul internațional și piese gospel. De aici și titlul concertelor «Gospel meets Christmas». Provocarea muzicală o lansează Asociația culturală TGP care dorește să susțină, și de această dată, prin donațiile strânse, Centrul de Îngrijiri Paliative de tip Hospice «Casa Milostivirii Divine» din Timișoara și să aducă laolaltă persoane de vârstă, confesiune, ocupație sau etnie diferită care împreună să încânte publicul timișorean și să experimenteze într-un nou mod comunitatea.”, au transmis reprezentanții Timișoara Gospel Project.

Corul Timişoara Gospel Project renaşte în fiecare an cu o nouă componenţă şi preţ de două concerte vrăjește publicul, astfel încât unii spectatori se înscriu ulterior în proiect. „La gospel m-am înscris prima data undeva în 2013, după ce, cu o vară înainte, am fost la un concert susținut la Filarmonică, unde fusesem invitată de o colegă de facultate, ea fiind deja în cor. Mi-a făcut pielea de găină! În toamna aceluiași an am participat și eu până în 2017 neîntrerupt. Acum ajung doar la concerte, la repetiții mai greu, dar savoarea e la același calibru.”, a spus Ancuța Dorohoi, care a participat deja la 6 proiecte ale Asociației TGP.

Timişoara Gospel Project a evoluat de la ediţia pilot cu 10 corişti şi un pian în 2005 la ediţia jubiliară de gospel simfonic cu orchestra Filarmonicii „Banatul” şi 160 de oameni pe scenă în 2014, după care s-a realizat chiar un album cu compoziții proprii lansat la ediția din anul 2017. Asociaţia Culturală TGP, fondată în 2012 cu scopul de a promova valori sociale şi spirituale prin artă, organizează proiecte culturale accesibile tuturor, care aduc împreună oameni din medii sociale diferite.

Cei care doresc să se înscrie pot face asta AICI.

Sursa foto: Petru Cojocaru

banner 970 x 250