Elba, amendată cu 50.000 de lei. Tramvaiele întorc iar la Gara de Nord!

explo 1000x200

S-a găsit o soluție temporară în cazul buclei din apropierea Gării de Nord din Timișoara. Circulația a fost reluată în această dimineață. Anunțul a fost făcut de primarul Nicolae Robu. 

Veste bună pentru timișorenii care obișnuiau să circule cu tramvaiele până în zona Gării de Nord din orașul de pe Bega. Garniturile își vor relua circulația, dar numai până când instanța se va pronunța în procesul dintre Primăria Timișoara și societarea Elba, proces aflat deja pe rol.

„Din 1993, când au intrat în posesia acelui teren, și până acum, tramvaiul a trecut pe acolo. Nimeni nu se gândea la asta. Sunt înștiințat că administratorul societății a comunicat că de joi dimineață sunt de acord să circule tramvaiele până când instanța se va pronunța. Este exact ceea ce ne-am și propus”, a spus Nicolae Robu.

Potrivit edilului, Elba a primit o amendă pentru nerespectarea autorizației care prevedea că acel gard trebuia dat jos odată cu recepția lucrărilor de demolare din zonă. „Am aflat că li s-a dat o amendă de 50.000 de lei pentru că acest gard trebuia să fie dat jos odată cu finalizarea lucrărilor de demolare. S-a făcut recepția, s-au încheiat lucrările și în autorizație era scris că trebuia dat jos și gardul. Era total nedrept față de timișoreni pentru că nu puteau să circule cu tramvaiul și sunt linii cu conexiuni importante pentru oraș”, a mai spus primarul.

Potrivit reprezentanților companiei Elba, situația legată de bucla pe care întorceau tramvaiele era cunoscută de patru ani. S-ar fi purtat și mai multe discuții cu Societatea de Transport Public din Timișoara, dar Nicolae Robu a declarat că nu știa nimic. „Eu nu am văzut documente. Mie nu mi s-a adus la cunoștință. Eu am fost luat prin surprindere. Nu mi-a trecut prin cap măcar că este cazul de o discuție”.