A fost aprobat! Șase benzi de circulație între Calea Buziașului și Moșnița Nouă

explo 1000x200

Calea Buziașului din Timișoara va fi extinsă la șase benzi, se vor amenaja spațiile verzi și trotuarele și se vor trasa piste de biciclete.

Consilierii locali au votat studiul de fezabilitate al proiectului care prevede modernizarea și extinderea tronsonului care leagă Calea Buziașului din Timișoara de localitatea Moșnița Nouă. Investiţia care face obiectul acestui studiu de fezabilitate are ca obiectiv general modernizarea și extinderea părții carosabile, amenajarea trotuarelor, piste de biciclete, acceselor la proprietăți și a spațiilor verzi, de la intersecţia Calea Buziaşului cu strada Matei Milo până la limita administrativ teritorială a municipiului”, se arată în proiect.

Primarul Nicolae Robu a menționat că proiectul este menit să fluidizeze traficul mai ales că urmează să fie dată în folosință centura de sud a orașului.  „Este un proiect foarte important și el vizează, atenție, extinderea la șase benzi a drumului dinspre Moșnița Nouă de la sensul giratoriu de la AEM și până la racordul cu viitoarea centură. Centură aflată în lucru! Așa mare afluență de mașini vom avea în acea zonă odată cu darea în folosință a centurii încât am considerat necesară conexiunea pe șase benzi”, a spus primarul Nicolae Robu.

Valoarea proiectului este de aproape 31 de milioane de lei, inclusiv TVA, iar durata pentru execuția lucrărilor este estimată la 24 de luni.