Timișoara: Focar de coronavirus la un centru pentru persoane vârstnice! Peste 30 de cazuri depistate

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Timiș au identificat un nou focar de infecție. Este vorba despre un centru privat pentru persoane vârstnice unde au fost depistate peste 30 de cazuri. Focarul de la IPJ Timiș a fost declarat stins, iar lista cuprinde, în total, nouă zone epidemice aflate sub supravegherea instituției.

În județul Timiș au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, 69 de cazuri de coronavirus. Potrivit reprezentanților Prefecturii Timiș, care trimit în fiecare zi repartizarea pe localități, cei 69 de pacienți sunt din: Timișoara – 52, Sânpetru Mare – 1, Giarmata – 2, Comloșu Mare (sat Lunga) – 1, Lugoj – 1, Boldur (sat Ohaba Forgaci) – 1, Găvojdia (sat Lugojel) – 1, Deta – 1, Lovrin – 1, Sânandrei – 1, Săcălaz (sat Beregsău Mare) – 1, Dumbrăvița – 1, Giroc -1, Livezile – 1, Recaș (sat Izvin) – 1, Sânmihaiu Român – 1, Giulvăz-1.

Lista focarelor este emisă de Direcția de Sănătate Publică. Astfel, în supraveghere se află patru unități economice cu câte patru, 46, 11 și șase cazuri depistate pozitiv, o farmacie privată (10 cazuri), Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Lugoj (71 de cazuri), Centrul pentru persoane vârstnice „I.M.Klein” din Timișoara (6 cazuri), o unitate de producție (14 cazuri) și un centru rezidențial privat pentru persoane vârstnice, tot din Timișoara, unde au fost identificate 33 de cazuri.

În spitalele COVID-19 din județ sunt internați 128 de pacienți, dintre care 12, la ATI. Au fost înregistrate, în ultimele 24 de ore, și cinci decese ale unor timișeni care au contactat virusul, iar totalul ajunge astfel la 144. În cursul zilei de ieri au fost carantinate, în județul Timiș, 91 de persoane și au intrat în izolare 44.

La nivel național, vorbim despre 1.380 de noi îmbolnăviri, dintre care nouă în Caraș-Severin. De ieri până astăzi au fost incluse în statistica neagră alți 47 de români după ce au pierdut lupta cu boala. „În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.133. Dintre acestea, 459 sunt internate la ATI”, informează Grupul de Comunicare Strategică.