Taxi, du-mă la frontieră! Doi migranți, prinși de autorități când voiau să treacă fraudulos granița

Doi bărbați din Siria și Turcia au luat un taxi din Stamora Moravița cu intenția de a trece ilegal frontiera cu Ungaria. Aventura lor s-a oprit odată cu un control al polițiștilor de frontieră în localitatea Denta.

Polițiștilor li s-a părut suspectă prezența străinilor în Denta, așa că au oprit taxiul cu care se aceștia se plimbau prin localitate. În urma controlului, bărbații au fost conduși la sediul Poliției de Frontieră, iar cercetările au indicat faptul că sirianul de 21 de ani și turcul de 31 de ani au luat un taxi din apropierea localității Stamora Moravița, cu intenția de a trece ilegal frontiera cu Ungaria. Ei voiau să ajungă în vestul Europei. Polițiștii îi cercetează acum pentru trecere frauduloasă a frontierei de sat. Șoferul român care conducea taxiul este cercetat pentru trafic de migranți.

Poliția de frontieră lansează un apel către cetățeni să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat și în cazul în care le sunt solicitate altfel de servicii de transport să anunțe autoritățile apelând la linia telefonică deschisă non-stop 021.9590.