Timișoara face un pas mare spre Pactul Verde. Bușoi este optimist în privința integrării Regiunii de Vest

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi vrea să implice Regiunea de Vest în inițiativele Green-Deal elaborate în Parlamentul European. Timișoara va tranzita spre economia verde. Iată noile rezoluții! 

Cristian Bușoi ocupă în prezent funcția de președinte al Comisiei de Industrie, Energie și Cercetare în Parlamentul European. Bușoi a vorbit în cadrul conferinței de presă săptămânale a PNL Timiș despre „fructificarea” oportunităților la nivel european.

„Am preluat această responsabilitate de președinte al Comisiei de Industrie, Energie și Cercetare și am fost foarte bucuros că mă pot implica în această direcție. În perioada următoare cele mai mari inițiative la nivel european vor fi cele legate de Pactul Verde: va fi cea mai importantă comisie care va fi adoptată în Parlamentul European. Am discutat cu Nicolae Robu să vedem în ce măsură aceste oportunități la nivel european pot fi fructificate de Regiunea de Vest.”

Pactul Verde este o nouă lege de mediu propusă de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a transforma Europa în primul continent neutru în carbon până în 2050. „În următoarele decenii, Uniunea Europeană va tranzita spre economia care nu va mai emite dioxid de carbon și gaze cu efect de seră, ceea ce va transforma economiile și chiar societățile țărilor din UE. Vor fi și chestiuni dureroase pentru unele ramuri economice în acestă tranziție și trebuie să revizuim cum vom face asta fără să pierdem din competitivitate și locuri de muncă. Pe de altă parte, se vor deschide multe oportunități spre zonele dinamice, dezvoltate și cu mentalități deschise, iar Timișoara este un loc excelent care se poate bucura de aceste oportunități. Este vorba despre noile tehnologii de energii curate pe bani europeni, digitalizarea în sistemele energetice, digitalizarea societății, investiții în firme mici și mijlocii și în oameni capabili. Se vor dezvolta și alte ramuri industriale. Toate trebuie puse pe foaie pentru a vedea în ce măsură timișorenii pot fructifica asta”, spune europarlamentarul Cristian Bușoi.

Cristian Bușoi va conduce vizita primarilor liberali din județul Timiș la Bruxelles la finalul acestei luni. „Îi voi pune la curent despre ceea ce va presupune exercițiul financiar următor, despre următoarele alocări de fonduri europene după 1 ianuarie 2021. Legătura directă le va permite să se organizeze din timp pe viitor. De asemenea, îl voi însoți pe domnul primar la principalii decidenți europeni în vederea proiectării evenimentelor pentru Timișoara Capitală Europeană în 2021”.