Timișoara e din nou „fruncea”! La Spitalul Municipal se fac investigații oftalmologice la copii cu un aparat unic în țară

Capitala Banatului se poate lăuda din nou cu o premieră medicală importantă. La Spitalul Clinic  Municipal de Urgență Timișoara s-a achiziționat un aparat performant cu care se fac controale oftalmologice la copii. În țară, în sistemul public de sănătate nu mai există un aparat similar.

Autorefractorul a costat peste 127 de mii de lei, cu tot cu trusa de lentile. Finanțarea a venit de la Consiliul Județean Timiș, care acordă bani spitalelor municipale și orășenești din acest an, pentru achiziționarea de aparatură medicală de ultimă generație. „Acest echipament este în premieră în județul Timiș, în sistemul public de stat. Părinții își duceau înainte copii la astfel de investigații amănunțite la clinici private, contra unor sume considerabile. În aceste moment, aceste investigații se pot face la Spitalul Municipal.”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra. Aceeași unitate spitalicească din orașul de pe Bega a mai cumpărat anul acesta din banii de la CJT și un analizator.

De altfel, CJT a alocat pentru șase spitale suma de 250.000 de lei pentru achiziționarea de aparatură modernă. Astfel de investiții s-au mai făcut la Spitalul Municipal din Lugoj, Spitalul Orășenesc din Jimbolia, Spitalul Orășenesc din Sânnicolau Mare, Spitalul Orășenesc din Făget și Spitalul Orășenesc din Deta. CJT acordă prin schema de minimis astfel de finanțări pentru aparatura medicală în limita a maximum 200.000 de euro pentru trei ani consecutivi. Deocamdată, în primul an, cei de la CJT spun că feedbackul e pozitiv.