Timișoara Capitală Europeană a Culturii are de acum un partener puternic

timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

Unul dintre cei mai mari dealeri auto s-a asociat proiectului. Unicul partener de mobilitate – de acum Automobile Bavaria Group.

Cel mai important eveniment din acest an pentru Asociația Timișoara 2021 a avut loc astăzi, odată cu semnarea contractului de parteneriat de mobilitate. În prezența președintelui Automobile Bavaria Group, Michael Schmidt, a președintelui Consiliului Director al Asociației TM2021, Horațiu Rada, a vicepreședintelui Camerei Deputaților, Marilen Gabriel Pintea și a Ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu s-au pus bazele faptelor concrete.

publicitate online in ziar Express de Banat

„Este un motiv de optimism pentru că Automobile Bavaria Group nu este la prima experiență de acest gen. A fost implicată activ și în proiectul Sibiu Capitală Culturală Europeană, iar succesul de acolo ne dă, dacă nu siguranță, ne conferă o foarte mare probabilitate a reușitei evenimentului timișorean. Acum avem o asociație care se ocupă de acest proiect. Pe atunci a fost o treabă directă a municipalității s-au schimbat și termenii și legislația europeană. Între timp lucrurile au evoluat, dar eu zic că împreună cu toți factorii decidenți vom lua măsurile necesare pentru a grăbi unele lucruri care sunt ușor întârziate, avem și motive de îngrijorare din acest punct de vedere de aceea salut încă o dată sprijinul domnului Michael Schmidt, care cu fundația domniei sale s-a implicat în foarte multe proiecte culturale.”, a spus Bogdan Gheorghiu, care de asemenea a dorit să sublinieze și lipsa alocării de fonduri pentru acest proiect, dar pentru care asigură întreg suportul pentru anul ce va urma.

Automobile Bavaria Group va pune la dispoziția Asociației o flotă de automobile, autoutilitare și autocare pentru logistică, transportul oficialităților, al invitaților și al echipamentelor, compania fiind desemnată astăzi, odată cu semnarea acordului de parteneriat, ca unic furnizor de mobilitate pentru proiectul „Timișoara 2021 Capitală Europeană a Culturii”.

„Mă bucur că am această ocazie sau privilegiu să fiu unul din primii parteneri ai inițiativei din Capitala Culturală 2021, aici în Timișoara. Trebuie să recunosc că în 2007, în Sibiu, când în România a fost prima inițiativă sau prima manifestare a unei capitale culturale în România, la fel am avut inițiativa să fim parteneri de mobilitate și am văzut cât de important este pentru ambele părți acest parteneriat. Eu m-am angajat față de domnul Rada să atrag și alți parteneri sau ambasadori pentru acest eveniment și să-l facem cât mai cunoscut. Potențial există aici în oraș și sunt convins că îi va da un impuls foarte bun și orașului și zonei și țării”, a declarat Michael Schmidt, președintele Automobile Bavaria Group.

publicitate tmc 640

Despre cel mai recent contract și compania parteneră, care este cel mai mare grup de dealeri BMW din Europa Centrală și de Sud-Est, Horațiu Rada, președintele Consiliului Director al Asociației TM2021, a precizat:

„Pornim la drum azi alături de parteneri care sunt un simbol al calității și seriozității, două atribute care caracterizează, de altfel întreg programul cultural Timișoara 2021 și toate activitățile pe care le desfășurăm pentru a avea acest program cultural. Este un moment important, nu doar pentru Timișoara ca și capitală culturală, este un moment important pentru Timișoara și pentru România. Spun aceste lucruri prin prisma faptului că parteneriatul semnat reprezintă siguranța acestui proiect prin implicarea mediului privat, respectiv automobile Bavaria și nu în al doilea rând prezența domnului ministru care conferă siguranța și susținere din partea actualului guvern”.

Horațiu Rada a menționat și faptul că semnarea acestui parteneriat va presupune un impact puternic și pentru județele învecinate: „ Dacă 2021 este un proiect asumat de Timișoara, rezultatele trebuie să fie vizibile în tot ce înseamnă județele limitrofe și ca imagine generală asupra României. Cu siguranță Reșița și județul Caraș-Severin cu potențialul pe care îl are, atât turistic, cultural, îl vom pune în valoare în perioada următoare, de asemenea se va întâmpla și cu Aradul și cu Hunedoara. Vizavi de implicare prezența Bavaria Automobile, aici, alături de Timișoara nu poate să fie decât principalul motor care să determine alți parteneri ai asociației”.

Ceremonia de semnare a parteneriatului a avut loc la Bastionul Theresia din Timișoara.

 

publicitate Timisoara banner maxagro