Timișoara ar trebui să aibă peste un an 16 stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice. E gata licitația pentru realizarea acestora

Licitația aferentă stațiilor de reîncărcare pentru vehiculele electrice în Timișoara prevede execuția lucrărilor, achiziția stațiilor, mentenanța și suportul tehnic. Valoarea contractului este de 2,2 milioane de lei fără TVA. 

Licitația a fost câștigată de SC Evgo Green Motion SRL, iar termenul de implementare este de 1 an. Până în 20 mai anul acesta trebuie să fie efectuată prima plată spre decontare la Administrația Fondului pentru Mediu. Prin contractul de finanțare nerambursabilă încheiat între Administrația Fondului pentru Mediu și Municipiul Timișoara, s-a aprobat  finanțarea în sumă totală eligibilă de 3,2 milioane de lei, iar valoarea estimată a achiziției a fost de circa 3 milioane de lei.

„Știm că parte a viitorului mobilității este cea electrică și Timișoara ar putea să devină un oraș în care mijloacele de transport electrice au o rețea bună de reîncărcare. Am finalizat licitația pentru montarea a 16 stații de reîncărcare și termenul de implementare este de un an. Sperăm că peste un an vom avea 16 stații de încărcare electrică.”, a spus primarul Dominic Fritz.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Stațiile ar urma să fie amplasate astfel: bd. I. C. Brătianu, Calea Aradului – strada Cugir, Piața Iancu Huniade, Acad. Alex Borza, Marthin Luther, Gheorghe Dima, Take Ionescu, Piața 700, Republicii, Revoluției, Nicolae Titulescu, două pe bulevardul Mihai Viteazu, pe strada Plauțius Andronescu, Aștrilor și pe bd. 16 Decembrie 1989.

Foto: economica.net

banner maxagro