„Eu nu văd cum să mai finanțăm Timfloralis”, spune Dominic Fritz. Depinde, din nou, de banii disponibili

Sunt șanse minime ca Timfloralis să mai fie organizat de Primăria Timișoara în acest an, a declarat primarul Dominic Fritz, în contextul în care „cu bugetul facem această echilibristică”. Intenția noii administrații este ca pe viitor doar câteva programe similare să mai fie finanțate de municipalitate.

Momentan administrația caută să vadă unde există angajamente deja luate în privința festivalurilor organizate cu bani de la bugetul local.

„Suntem în curs să trecem prin lista acestor festivaluri, să vedem exact unde sunt deja angajamente, de exemplu pentru Jazz TM și după vor exista câteva puține programe prioritare strategice unde Primăria Timișoara are un interes să finanțeze ceva pe termen lung ca un brand al orașului. În rest, acum cu bugetul facem această echilibristică.”, a declarat Dominic Fritz.

leader board 728 x 90 px

Punctual, despre Timfloralis, primarul a spus: „Dacă mă întrebați azi, eu nu văd cum să  mai finanțăm, dar vom vedea mai multe când avem bugetul finalizat.”

Agenda culturală a Primăriei Timișoara pentru 2020 cuprindea finanțarea a 30 de manifestări. Cele mai multe nu s-au ținut din cauza pandemiei. În listă figurau Târgul de Paști, Timfloralis, Festivalul Artelor Timișorene, Jazz TM, Festivalul Inimilor, Ziua Timișoarei, Bega Bulevard, Ruga Timișoarei, Festivalul de Operă și Operetă, Săptămâna Mobilității Europene, Festivalul Vinului, Festivalul Cântăreților Stradali, Târgul de Crăciun, Ziua Națională, manifestările dedicate Revoluție, Rock for Revolution sau Revelionul.

În 2020 Primăria Timișoara a alocat circa 8 milioane de lei pentru organizarea acestor manifestări, iar în 2019 – peste 14 milioane de lei. Agenda culturală a primăriei era gestionată de Casa de Cultură.

CITEȘTE ȘI: Fritz a prezentat planul pentru restartarea proiectului Timișoara 2023. Pașii pentru repornirea sectorului cultural