Timişoara a sărbătorit în Valea Domanului revenirea în Liga I! (VIDEO)

ACS Poli s-a impus cu 3-0 (0-0) pe terenul Metalului Reşiţa şi şi-a asigurat matematic promovarea în Liga I, indiferent de rezultatele din ultimele etape ale play-off-ului.

Dan Alexa a venit în Valea Domanului cu scopul declarat de a rezolva problema promovării chiar pe terenul Metalului, echipă care, la un moment dat, a avut statutul de principală contracandidată. Timişoarei i-ar fi fost suficient un egal, astfel că Poli a jucat calculat, preferând să aştepte mai degrabă greşeala elevilor lui Opriţa. Părăsiţi de aproape toată lumea, cu conturile goale şi cu o mulţime de probleme, rosso-nerii au făcut o primă repriză poate neaşteptat de bună. Trupa lui Opriţa a trecut în câteva rânduri pe lângă deschiderea scorului şi i-a făcut viaţă grea liderului. Drept dovadă, Bărbuţ s-a sufocat după numai 25 de minute de joc şi l-a forţat pe Alexa să schimbe. Lucrurile s-au schimbat în partea a doua, când Poli a zburdat în faţa unei echipe a Reşiţei care a căzut. Henrique a deschis scorul cu o execuţie simplă, după ce jucătorul „furat” Metalului în iarnă, Elek, l-a pus în dificultate pe Zimmermann. Totul s-a clarificat zece minute mai târziu, când oaspeţii au profitat de faptul că Robert era ieşit accidentat şi pe fondul superiorităţii numerice Henrique, omul meciului, a făcut 2-0. Reşiţa n-a mai găsit forţa de altădată pentru a reveni în joc, iar la ultima fază a meciului, când pe banca Timişoarei se sărbătorea deja, Popescu, piciul crescut de Lolea la Muncitorul, a închis tabela după serviciul aceluiaşi Henrique. Timişorenii au încins hora promovării în Valea Domanului, acolo unde e aproape imposibil de pronosticat ce se va întâmpla din toamnă.

 

A vrut să demisioneze!

„Meciul de la Reşiţa a fost cireaşa de pe tort. A fost un sezon bun şi cred că merităm cu prisosinţă să fim echipa care promovează. Suntem neînvinşi de 21 de meciuri, pe teren diferenţa e de 19 puncte, nu avem noi nicio vină că s-au retras Câmpina şi cu Oltul. Îmi felicit jucătorii, staff-ul, pe cei din conducere, le mulţumesc tuturor celor care sunt lângă echipă. Mă bucur că am contribuit şi eu, că am oferit Timişoarei promovarea asta. Mi-aduc aminte după acea înfrângere cu 2-0 de la Reşiţa că eram hotărât să-mi dau demisia, dar viaţa mi s-a schimbat de la acel meci. Am avut inspiraţia să rămân şi au fost oameni care au avut încredere în mine şi m-au susţinut. Mulţumesc domnului părimar Robu, domnului Bojin, au continuat să mă susţină. Eu am retrogradat echipa, dar promovarea este a mea. Mi-am dorit foarte mult promovarea asta. Am reuşit o promovare clară. Ca orgoliu, ca ambii, sportiv, e mult mai frumoasă obţinerea promovării chiar pe terenul Reşiţei. M-aş bucura ca la anul să promoveze şi Reşiţa. Ţin să-l felicit pe Daniel Opriţa, Reşiţa a fost cea mai bună echipă din seria asta, o echipă care încearcă să joace”, a declarat Dan Alexa după meci.

Valoarea şi-a spus cuvîntul!

Daniel Opriţa a recunoscut cu fair-play că Poli a fost mai bună şi chiar anticipează un parcurs bun al elevilor lui Alexa în Liga I. „Îi felicit, dar nu ştiu dacă e echitabil rezultatul după cum s-a jucat în prima repriză. A doua a fost total diferită, după ce au înscris primul gol am căzut. Nu i-am mai văzut pe băieţi ca altădată. Problemele din afară te afectează, jucătorii mi-au spus la final că au simţit că nu mai au pentru ce trage. Valoarea şi-a spus cuvîntul, practic, ne-a bătut Henrique în două meciuri. Eu spun că am controlat prima repriză, am avut două ocazii mari, dar nu mai contează acum. Victoria e clară şi sper să joace cât mai bine în Liga I. Multă lume spune că Poli nu poate face faţă cu echipa asta în Liga I. Dacă vă uitaţi la jucătorii lor, cred că au echipă mai bună decât unele din Liga I. Cu câteva achiziţii, nu multe, vor face faţă în Liga I”, a spus antrenorul Reşiţei.

FOTO: Miruna Mihancea