Timișoara a învins Dinamo în campionatul de baschet. Echipa alb-violetă s-a despărțit de un om important din club

„Leii” de la SCM Timișoara au avut un meci ușor cu Dinamo pe teren propriu, câștigat la scorul de 115-87, în prima partidă din seria jocurilor pentru clasament. În acest sezon, echipele ce nu au acces în semifinale joacă pentru stabilirea locurilor 5-8. După ce au pierdut seria cu Craiova, alb-violeții s-au despărțit de directorul sportiv Adrian Vermeșan, care era de 30 de ani în club!

Meciul cu Dinamo a fost unul accesibil Timișoarei, care a avut scorul pe sferturi de 35-20, 32-22, 30-27, 18-18. În contextul partidei accesibile, au primit minute și tinerii Cristian Mocrițchi, Mihai Ursan și Bogdan Penciu. Marcatorii Timișoarei din această partidă au fost: Randolph 21 puncte, Baciu 19 puncte,  Brown 18 puncte, Pesakovic 16 puncte, Stojadinovic 9 puncte, Diculescu 7 puncte, Vukosavljevic 7 puncte, Penciu 7 puncte, Ursan 6 puncte, Coconea 5 puncte. Pentru Dinamo, cele mai multe puncte, 21, le-a marcat Calenic.

După ce echipa a ieșit din sferturi, Vermeșan a plecat din club, la pensie. De la partida cu Dinamo, atribuțiile de director sportiv le-a preluat Tiberiu Ondreikovics. De altfel, înainte de meciurile pentru locurile 5-8, antrenorul Cristian Bota a avut o declarație critică la adresa lui Adrian Vermeșan. „Rămânem uniți până la finalul campionatului, ca o echipă cu spirit foarte bun, cu victorii frumoase și înfrângeri dureroase și asta spre dezamăgirea celui mai vechi oficial al echipei noastre”, a declarat Bota înainte de meci.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

SCM Timișoara va juca miercuri, de la ora 18, la București, cu Dinamo. Deoarece se joacă pe sistemul cea mai bună echipă din trei jocuri, dacă bănățenii înving, vor juca pentru locurile 5-6 cu învingătoarea dintre Pitești și Steaua. În caz contrar, vor mai juca un meci cu Dinamo la Timișoara, sâmbăta viitoare.

banner 970 x 250