Rețea de trafic de migranți, destructurată de DIICOT! Sute de sirieni și irakieni, ascunși în camioane!

15 percheziții au avut loc, în această dimineață, în Timișoara și Arad, la membrii unei rețele specializată în traficul de migranți. Oamenii legii au descoperit mai mulți cetățeni din Orientul Mijlociu care urmau să fie scoși ilegal din țară!

Potrivit Mediafax, acțiunea a fost derulată de polițiștii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Timișoara alături de trupele speciale ale Poliției Timiș, sub coordonarea procurorilor DIICOT Timișoara. Oamenii legii au descins la 14 locații din județul Timiș și la una din județul Arad, la membri unei rețele care trafica migranți. În timpul perchezițiilor, în locația din județul Arad au fost descoperiți mai mulți migranți care urmau să fie scoși ilegal din țară.

Potrivit anchetatorilor, rețeaua făcea parte dintr-una europeană de trafic de migranți. Pentru a ajunge din țara de orgine într-un stat din Uniunea Europeană, migranții, care proveneau din Siria sau Irak, plăteau cel puțin 10.000 de euro. Aceștia erau racolați în Turcia, aduși în România, iar apoi cu TIR-urile erau scoși din țară, fiind ascunși printre mărfuri. Anchetatorii au scos la iveală că rețeaua a traficat sute de migranți.

leader board 728 x 90 px

Una dintre percheziții a avut loc la o garsonieră din Timișoara, în care locuia liderul rețelei, un cetățean sirian, care a fost reținut. În total, aproximativ 20 de persoane vor fi duse la audieri la sediul DIICOT Timișoara, fiind cercetate pentru trafic de migranți și constituire de grup infracțional organizat.