În plină campanie electorală, Maria Grapini a sărbătorit costumul național la Buziaș. Cu un secretar de stat alături!

Europarlamentarul Maria Grapini a sărbătorit duminică Ziua Națională a Costumului Popular Românesc, alături de bătrânii de la Centrul de Îngrijire pentru Vârstnici „Casa Noastră” din Buziaș.

Așa cum se întâmplă frecvent într-o campanie electorală, alături de candidata de pe listele PSD a fost secretarul de stat Maria Manuela Catrina, din Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale. De altfel, la eveniment au fost prezenți mai mulți consilieri locali și județeni din Timiș, îmbrăcați toți în portul popular. Maria Grapini, inițiatoarea Zilei Naționale a Costumului Tradițional din România, a apărut îmbrăcată în portul popular din zona Moldovei. Deși locația a fost căminul de bătrâni, la eveniment au fost participanți de la vârsta de 3 ani până la 92. S-au recitat poezii, s-a ascultat muzică populară și, firește, nu au lipsit tradiționalele hore.

Maria Grapini a precizat că lupta pentru România este pentru ea o adevărată luptă pe… viață. „În momentul în care am propus o Zi Națională a Costumului Tradițional din România m-am gândit la un singur lucru: avem cu ce ne mândri! Trebuie să ne arătăm valorile, să păstrăm tradițiile, sunt baza noastră, stâlpul nostru, ca români! Știți foarte bine că mă lupt pentru România, și aici, și în Parlamentul European, e misiunea mea pe viață! Transmit românilor de pretutindeni un «La Mulți Ani!» din suflet, de ziua noastră!”, a declarat europarlamentarul. 

La eveniment au mai fost prezenți reprezentanții Asociațiilor AFAR (Asociația Femeilor Antreprenor din România), dar și reprezentanți ai Casa Doinelor, Constantin Brâncuși, Nicolae Ursu, Seniorilor Timișoara sau Pacienților Timișoara. Maria Grapini candidează pentru un nou mandat de eurodeputat, de data aceasta pe listele PSD, pe poziția 6.

banner 970 x 250