Timișoara a decis să renunțe la restricțiile de pandemie impuse la nivelul municipiului. Hotărârea a fost luată de Comitetul Local pentru Situații de Urgență

În 15 iunie, Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului Timișoara, reunit pe grupul de WhatsApp, a decis încetarea tuturor restricțiilor impuse de organism pe raza municipiului Timișoara, cu precizarea că restricțiile la nivel național rămân valabile. 

De luni începând, dezinfectarea zilnică nu mai este obligatorie în ceea ce înseamnă scări de bloc, mijloace de transport în comun și piețe. Despre obligativitatea purtării măștilor, această măsură nu va mai fi sancționată în contextul spațiilor închise, dar purtarea ei rămâne obligatorie în aceste spații și în mijloacele de transport în comun, restricție impusă la nivel național.

„Începând cu data de 15.06.2020, își încetează valabilitatea toate interdicțiile/restricționările introduse pe raza municipiului Timișoara prin Hotărârile Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Timișoara, rămânând a fi respectate doar interdicțiile/restricționările statuate la nivel național”, spune hotărârea făcută publică luni după-masa, semnată de primarul Nicolae Robu. Hotărârea a fost aprobată în unanimitate de membrii CLSU.