A început lupta împotriva ambroziei la Ghiroda și Giarmata Vii! Cei care nu îşi curăţă terenurile vor fi amendaţi

La Ghiroda şi Giarmata Vii a început lupta împotriva ambroziei, anunţă primarul Ionuţ Stănuşoiu. Neplăcuta plantă provoacă efecte dintre cele mai diverse în rândul cetăţenilor, iar administraţia comunei spune că deciziile vor fi implacabile în rândul celor care nu îşi curăţă parcelele. Aceştia vor primi amenzi usturătoare.  

Poliţia Locală din comună a emis deja 50 de somații către persoanele fizice sau juridice să își curețe parcelele infestate, iar ADP Ghiroda este pe teren și se ocupă de curățarea celor aflate pe domeniul public. Totodată, primarul face apel către proprietarii de terenuri neîntreţinute să le salubrizeze, altfel vor suporta consecinţele.

„,Recomandăm proprietarilor terenurilor neîntreţinute, infestate cu ambrozie, să ia toate măsurile necesare de salubrizare a acestora, în caz de neconformare, amenzile sunt usturătoare: între 2.500 și 5.000 lei pentru persoane fizice și între 5000 și 10000 lei pentru persoane juridice. Totodată, dacă aveți cunoștință de astfel de terenuri, vă rugăm să ne scrieți într-un mesaj privat locația acestora, pentru a putea fi identificate și aplicată procedura”, este anunţul primarului Ionuţ Stănuşoiu.

Ambrozia este una dintre cele mai alergene plante, care produce mari cantități de polen începând de la mijlocul lunii iulie și până la finalul lunii septembrie.