5 spitale din Timiș vor utiliza inteligența artificială Xvision pentru identificarea problemelor respiratorii

Cinci unități sanitare din Timiș au ales să implementeze softul bazat pe inteligență artificială gândit de Consiliul Județean Timiș în parteneriat cu XVision prin programul OcroTim. Softul poate identifica până la 17 patologii ale aparatului respirator, inclusiv acelea ale pacienților diagnosticați cu COVID-19.

Este vorba despre unitățile sanitare din Lugoj, Făget, Sânnicolau Mare, Deta și Spitalul Municipal Timișoara. Programul poate fi folosit timp de șase luni în regim gratuit de către spitale și presupune un diagnostic rapid dat de către tehnologie, prin programul care analizează până la 200 de radiografii pe zi și identifică anomaliile. „Mă bucur când discuțiile avute cu specialiștii din sănătate ș cu managerii spitalelor aduc plus de valoare actului medical”, a declarat Călin Dobra, președintele CJT.

Programul a fost implementat de către CJT împreună cu IT-iștii timișeni în urmă cu două săptămâni, atunci când cele două entități au bătut palma pentru implementarea tehnologiei Xvision. Softul se comportă ca o a doua opinie medicală generată foarte rapid.

CITEȘTE ȘI: Inteligența artificială, pusă în slujba spitalelor de XVision! Consiliul Județean a bătut palma cu IT-iștii timișeni