Timișoara 89ers a obținut o victorie de palmares cu Bucharest Rebels la debutul în campionatul de fotbal american

Primăvara a început cum nu se putea mai bine pentru echipa de fotbal american Timișoara 89ers, care s-a impus cu 29-20 cu Bucharest Rebels, într-un meci jucat pe Stadionul Textila. Un succes istoric, la proporțiile istoricului competiției de fotbal american din România, deoarece bănățenii nu mai bătuseră „rebelii” de șase ani.

Timișoara a deschis scorul după un touchdown reușit de Valentin Cocrean, dar Bucharest Rebels a egalat cu un touchdown al lui Bogdan Brîndușa. Cu 6-6 s-a terminat primul sfert, deoarece niciuna dintre echipe nu a reușit să își adjudece extra-punctul. În sfertul doi, bucureștenii au preluat avantajul după ce Stan a ajuns în end-zone-ul timișorenilor. După 6-14, 89ers a redus diferența la 12-14, după un touchdown reușit de Paul Fericean.

În sfertul trei, nu s-au marcat puncte, iar în decisiv, Timișoara a revenit. Mai întâi, scorul a devenit 18-14 după un touchdown reușit de Charles Babb. Apoi, a urmat un alt touchdown convertit, marcat de Jeron James. „Rebelii” au ajuns și ei în end-zone prin același Brîndușa. Fără conversie reușită, scorul a devenit 26-20, iar Mario Borza a mai adus puncte gazdelor, două un field-goal.

Peste două săptămâni, în 14 aprilie, Timișoara 89ers joacă pe terenul celor de la Cluj Crusaders.

foto: firstdown.ro