Două luni de zâmbete pe schiuri pe Muntele Mic. Promotor: Asociația Muntele Mic Extrem

Pe Muntele Mic s-a încheiat sezonul V al taberei „Zâmbete pe schiuri”, o acțiune din suflet pentru suflete tinere, cu probleme, care și-au depășit limitele și în acest an, realizată de membrii Asociației Muntele Mic Extrem. Peste 125 de copii și părinți speciali din Galați, Timișoara, Zăgujeni (Caraș-Severin) au fost prezenți la Muntele Mic, în diferite serii, pe parcursul lunilor februarie și martie. 

Potrivit președintelui asociației, Ciprian Gaica, startul proiectului a fost dat în urmă cu 5 ani alături de voluntari, parteneri și sponsori:

„Nu am crezut că vom atinge prea repede primul obiectiv, dar acesta a fost realizat încă din sezonul 3, când peste jumătate dintre beneficiarii acestui proiect, copiii cu nevoi speciale, zâmbeau deja pe schiuri. Cu o răbdare de fier, împreună cu partenerii și voluntarii noștri am reușit, în acest sezon cu numărul 5, să doborâm următoarea barieră, participând la primul concurs de schi din regiunea Vest, poate chiar și din țară, în care au fost încadrați și copii cu dizabilități. Cei trei concurenți ai noștri, doi nevăzători şi un băiat cu autism, au fost înscriși de organizatorii Cupei Primăverii We SKI – Muntele Mic ediția I, într-o categorie specială, dedicată lor”, ne-a menționat Ciprian Gaica.

Cei 3 sportivi au fost Traian: inteligent, ambițios, hotărât, Robert: atent, agil și muncitor, care doar au simțit și au auzit pârtia și cel de-al treilea – Dragoș, cu o energie debordantă, tradusă în termeni de specialitate ca fiind ADHD – Sindromul hyperkinetic, ce este asociat și diagnosticului de autism, un luptător.

„Ediția din acest an a fost plină de satisfacții, însă cu mari eforturi depuse și de aceea le mulțumim celor care au crezut și cred în continuare alături de noi că împreună putem dărâma ultima barieră, cea a prejudecăților unor oameni și ale unui întreg sistem învechit și limitat”, ne-a declarat președintele asociației Muntele Mic Extrem.

La buna funcționare a ediției V „Zâmbete pe schiuri” au luat parte: „APCA” – Asociația de Sprijin pentru Părinți și Copiii cu Autism Galați, Asociația „Mâini Tămăduitoare” Timișoara, Centrul de Resurse și Asistență Educațională „Speranța” Timișoara, Centrul de Plasament „Casa noastră” Zăgujeni, Asociația „Sim.țim la fel”.

De asemenea, surpriza ediției din acest an a venit de la Lliceul Special Teoretic „Iris” Timișoara de unde au participat 3 copii nevăzători alături de părinți si însoțitori.

„A fost o mare provocare pentru noi să schiem în tandem, bazând-ne doar pe încrederea avută unii în alții”, a mai menționat Gaica.

La buna organizare au mai contribuit voluntarii și echipa „Noi te facem schior mare”, Echipa Salvamont Muntele Mic, SuperSki Muntele Mic – pârtia Borlova, WeSki Muntele Mic – pârtia Vâlsanu, Schiuri Reghin, Dunca Expediții, Hotel Muntele Mic, Cabana Căldare, Cabana Cerbu, familiile Bumbăcilă și Furdi, Conacul Vânătorului Borlova și Primăria Caransebeș.