OFICIAL. Ștefan Popa Popa’s este ambasadorul cultural al Timișoarei! Primarul l-a lăudat intens în Consiliul Local

Marele caricaturist Ștefan Popa Popa’s, care a apărut și în Cartea Recordurilor datorită vitezei cu care își realizează operele, este oficial ambasadorul cultural al Timișoarei. Artistul a primit acest titlu în urma unui vot al consilierilor locali și va reprezenta simbolic capitala Banatului și în zona care nu are legătură strictă cu activitatea Asociației Timișoara Capitală Culturală 2021.


Primarul Nicolae Robu a explicat că e nevoie și de ambasadori culturali desemnați de autoritățile locale, întrucât activitatea Asociației Timișoara Capitală Culturală 2021 este una limitată în timp, care va lua sfârșit după anul respectiv. „Personalități precum Popa Popa’s trebuie girate. E bine să fie ambasadorul cultural al orașului, nu al asociației, care e altă treabă”, a precizat Robu în plen. Ambasadorii propuși de asociație vor fi aleși de Consiliul Director al acesteia.

Primarul a punctat cât de impresionat este de promovarea pe care Popa’s făcut-o Timișoarei cu ocazia unor misiuni în străinătate. „Într-un timp record a făcut niște albume excepționale, a făcut niște filmulețe cu Timișoara. Toate din proprie inițiativă. Am fost efectiv impresionat! Știm că domnul Popa’s este invitat la evenimente de cel mai înalt nivel. Dânsul nu o face pentru bani, ci pentru că iubește orașul”, a mai spus Robu.

Sursă foto: rfi.ro