Timișeni prinși cu zeci de kilograme de pește la Moldova Veche

Peste 40 de kg de pește au fost ridicate în vederea confiscării de către polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Moldova Veche, întreaga cantitate, din specia somn, regăsindu-se în barca a două persoane din județul Timiș, persoane care efectuau manevre specifice pescuitul interzis.

În urma unor misiuni specifice desfășurate în zona de competență, organele abilitate au observat, pe direcţia km flv. 1067,2, o ambarcaţie, cu două persoane, care efectua manevre specifice pescuitului interzis. Imediat, o patrulă a poliţiei de frontieră s-a deplasat la faţa locului, cu o ambarcaţiune din dotarea sectorului, cele două persoane luate în vizor fiind conduse la sediul instituţiei pentru cercetări.

Potrivit verificărilor, cele două persoane, în vârstă de 38, respectiv 50 de ani, sunt cetățeni români, ambii domiciliați pe raza județului Timiș. Totodată, în ambarcaţiune, poliţiştii de frontieră au constatat că se afla peşte din specia somn, în cantitate totală de aproximativ 42 de kg, care a fost ridicat în vederea confiscării şi predat unei societăţi comerciale autorizate.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşiri infracţiunii de braconaj piscicol, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.