Fără mâini întinse spre primărie, spitalul de la Moldova Nouă are medici şi perspective de viitor

untitled design set 970x90 px

Datorită unui management eficient care a reușit să înfrâneze punerea lacătului asupra Spitalului Orășenesc Moldova Nouă, unitatea spitalicească continuă și astăzi să deservească întreaga zonă a Clisurii Dunării. În plus, sumele alocate spitalului, din bugetul local al orașului de la Dunăre, sunt folosite exclusiv pentru îmbunătățirea actului medical, spre deosebire de alți ani, când spitalul folosea acești bani pentru supraviețuire.

Aflat în criză de cadre medicale specializate care să-i poată ajuta pe cei aflați în impas, incapabil să facă față cheltuielilor curente, motiv pentru care primăria a alocat, până în 2016, anual, în jur de 500.000 de lei, Spitalul Orășenesc Moldova Nouă avea șanse zero de reușită în vederea menținerii porților deschise către pacienți, situație destul de delicată, întrucât oamenii ar fi fost nevoiți nu numai să bată din nou drumurile orașelor mari pentru investigații, ci și să suporte toate costurile necesare din propriul buzunar.

Cum un management desăvârșit este caracterizat de capacitatea de a conecta oamenii, începând cu anul 2017, directorul spitalului, Sebastian Pătroi, a căutat să evite deznodământul sumbru al unității spitalicești, el reușind să găsească soluții nu doar pentru a-și întări echipa de medici, ci și pentru a acoperi toate cheltuielile de funcționare a instituției pe care o conduce din bugetul acesteia.

Actualmente, situația în privința medicilor este stabilă, specialiștii desfășurându-și activitatea atât la spital (Ioan Loor – Interne, Daniela Buriman – Interne, Ioan Guga – Ginecologie, Cristian Ruhmann – Chirurgie, Lucica Stoica – Pediatrie, Irina Zorzoană – Ginecologie, Marian Vătăşoiu – Anestezie şi Terapie Intensiva, Izodora Matei – Anestezie şi Terapie Intensiva, Emanuel Sarbu – Ortopedie-Traumatologie, Marius Craiovan – Chirurgie), cât și în policlinică (Josa Lotrean – Dermatologie, Dora Keller-Ponea – Chirurgie, Lavinia Kasa – Balneo-Fizio-Kinetoterapie, Cosmin Ghidan – Ortopedie, Elena Carneci – Pneumologie, Ioana Chiorean Cojocaru – Ginecologie, Mirela Baba – Interne, Cristian Iacob – Oftalmologie). În plus, odată cu venirea unui specialist în diabetologie, pacienții nu mai sunt nevoiți să meargă până la Reșița pentru efectuarea controlului și pentru prescrierea tratamentului.

Mai mult decât atât, datorită sumei de 150.000 de lei, bani veniți de la bugetul local, s-a reușit punerea în funcțiune a computerului tomograf. Tot prin sprijinul administrației publice locale au fost reabilitate câteva grupuri sanitare, precum și spațiile de servit masa.

publicitate ziar expresb 1000x100

În plus, potrivit edilului Adrian Torma, instituția pe care o conduce va aloca 500.000 de lei, bani care vor fi folosiți pentru dotarea spitalului atât cu instalație modernă de oxigen, cât și cu butoane de panică, acestea reprezentând solicitări obligatorii pentru conformarea la standardele europene.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/