Tichete sociale de 55,5 milioane de lei pentru copiii din familii sărace!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Programul „Fiecare copil în grădiniță” a fost verificat în toate localitățile județului Caraș-Severin. Mai puțin cunoscut decât alte programe guvernamentale, prin acesta se dorește răsplătirea financiară a familiilor care își înscriu copiii în mediul preșcolar.

Instituţia Prefectului – Judeţul Caraş-Severin a realizat o centralizare a datelor transmise de cele 77 de primării. Astfel, până la sfârşitul lunii martie, a fost identificat un număr estimativ de 2.936 de beneficiari, fiind depuse la primării 533 de cereri, din care 461 sunt deja aprobate. Pentru anul școlar 2015-2016, cererile, însoțite de documentele justificative, se mai pot depune până la data de 30 aprilie 2016. Numărul beneficiarilor se poate modifica însă lunar, pentru că, potrivit legii, acordarea tichetelor sociale este strict condiționată de prezența copiilor la grădiniță.

Analiza stadiului implementării programului arată că, la nivelul primăriilor din judeţul Caraş-Severin, se depun eforturi pentru includerea în program a cât mai multor copii eligibili, fiind îndeplinite măsurile prevăzute de legea menţionată.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Programul pilot „Fiecare copil în grădiniță” a fost lansat de Asociația OvidiuRo și Ministerul Educației în iulie 2010. În noiembrie 2015, „Fiecare copil în grădiniță” a devenit program naţional, prin adoptarea unei legi în acest sens. Actul normativ încurajează prezența la grădiniță a copiilor între 3 și 6 ani, prin acordarea unui tichet social de 50 de lei lunar familiilor cu mai puțin de 284 de lei venituri lunare pe membru de familie. Tichetele vor fi distribuite de primării, pe baza unui formular de prezență a copiilor, completat de educatorii din grădiniţe.

Programul va fi finanțat în 2016 cu suma de 55,5 milioane de lei, asigurată de la bugetul de stat.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/