Sentință pentru Stepanescu: trei ani de pușcărie !

explo 1000x200

Fostul primar al Reşiţei, Mihai Stepanescu, îşi află astăzi sentinţa în dosarul de corupţie pentru care a fost trimis în judecată de către DNA – Serviciul Teritorial Timişoara!

Judecarea pe fond se terminase, dar avocatul fostului edil a solicitat un termen suplimentar pentru a depune, în circumstanţiere, caracterizări pentru clientul său, aşa că judecătorul a acceptat şi a amânat pronunţarea pentru data de 6 aprilie. Caracterizările pe care le-a depus avocatul Pașca ar trebui să demonteze afirmațiile procurorului DNA, care l-a desființat efectiv pe Stepanescu. Nu întâmplător Lucian Dolcu a cerut o pedeapsă orientată spre maximum permis de lege, deşi fostul primar şi-a recunoscut faptele şi chiar a demisionat din fruntea Primăriei Reşiţa.

„Inculpatul Stepanescu trebuie să fie condamnat nu atât din cauza foloaselor necuvenite primite, ci a caracterului de obișnuință a acestui inculpat, a acțiunilor făcute în mod conștient, de a-și tranzacționa poziția pe care o ocupa în scopuri și interese proprii, aceea de a-și rezolva propriile sale aranjamente financiare. N-a înțeles nimic din toate dosarele care au vizat infracțiuni de corupție și a continuat să își vadă de acțiunile ilegale. Mihai Stepanescu era doar o mască a bunului gospodar.  Acesta este profilul real al persoanei trimise în judecată”, au fost câteva dintre concluziile procurorului anticorupție.

CITEȘTE ȘI:

DNA șterge pe jos cu Stepanescu! A subordonat în interes personal Primăria Reșița, e lipsit de scrupule și ipocrit!

Surprinzător însă, Mihai Stepanescu nu s-a izolat deloc de corpul social, ba chiar s-a îngrămădit din nou la „borcanul cu miere” al banului public, cerând Direcţiei Silvice să-l reangajeze, după ce fusese suspendat de pe postul de conducere în anul 2008, atunci când a preluat funcţia de primar independent al municipiului Reşiţa.

„Conform Legii 393/20014 privind Statutului aleșilor locali, la încetarea mandatului aleșii locali au dreptul să își reia activitatea la instituția unde au activat înainte de a fi aleși în funcția publică. La solicitarea d-lui inginer Mihai Stepanescu, care a fost angajatul Direcției Silvice Caraș-Severin până în anul 2008, moment la care s-a dispus suspendarea contractului de muncă pe durata exercitării mandatului de primar, s-a emis decizie în baza căreia începând cu data de 4 aprilie 2016 acesta își reia activitatea în cadrul direcției silvice. Însă fiind de notorietate acuzațiile formulate împotriva dlui Mihai Stepanescu pentru faptele săvârșite în calitate de primar al municipiului Reșița, până la soluționarea definitivă a dosarului s-a dispus ca acesta să ocupe o funcție care să nu implice exercitarea unor atribuții de conducere”, ne-a comunicat Dan Cîmpan, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Caraș-Severin.

UPDATE, ora 13.30

Fostul primar al Reșiței, Mihai Stepanescu, a fost condamnat în primă instanță la trei ani de închisoare. În regim de detenție. Sentința poate fi atacată cu apel!

Rămâi pe expressdebanat.ro pentru a afla sentința în dosarul de corupție al fostului primar Stepanescu!

banner 970 x 250