Handbalistele simt din nou gustul victoriei

explo 1000x200

Universitatea Reșița a întrerupt seria neagră cu o victorie înregistrată miercuri după-amiază, în fața codașei CSU Oradea.

Handbalistele antrenate de Cristian Busuioc nu mai câștigaseră de patru etape, iar meciul contra unei echipe din coada clasamentului, cum este CSU Oradea, era un bun prilej de adjudecare a trei puncte. Diferența de valoare dintre cele două formații studențești era evidentă, iar gazdele și-au depășit clar adversarul din etapa a 20-a a Diviziei A de handbal feminin, Seria B. Remarcăm evoluția excelentă, cu multe parade spectaculoase, a portarului Bianca Dospinescu, introdusă în teren în ultima parte a întâlnirii. De altfel, aceasta a și încheiat meciul cu o paradă, după ce, cu câteva secunde mai devreme, Andrada Stamin închisese tabela cu o boltă. Universitatea Reșița s-a impus clar, cu 34-22 (16-10), și și-a consolidat poziția a cincea din clasament.

„Aveam nevoie de această victorie, astăzi am evoluat mai bine. E drept că și în fața unui adversar care nu ne-a pus atâtea probleme, ca în meciurile dificile cu Bistrița sau cu Deva. E bine că am reușit să ne consolidăm poziția a cincea din clasament, pentru că ar fi fost păcat să o pierdem, ținând cont de modul cum am evoluat pe tot parcursul campionatului. Au mai rămas doar două etape, una sâmbătă la Arad, unde trebuie să câștigăm, și apoi după două săptămâni de pauză vine ultima etapă, pe teren propriu, cu Piteștiul. Am avut și încă mai avem probleme medicale în lot. Unele dintre handbaliste au început să-și revină. A fost unul din factorii care ne-au afectat. Nu avem un lot numeros și, în momentul în care două-trei sportive de bază sunt accidentate, e normal că se simte. E bine că am depășit momentul, sper să reușim până la final să obținem punctele puse în joc. La finalul campionatului, bineînțeles că o să facem un bilanț, o analiză și trebuie să ne reorganizăm și să ne gândim ce avem de făcut pentru anul viitor. Poate cu mai mult sprijin și cu un lot mai numeros. Deși anul acesta am evoluat numai în Divizia A, trebuie să recunosc că acolo în față, la echipele care se bat la promovare, s-a investit foarte mult. Și aici mă refer la echipe cum sunt Bistrița, Slatina și Deva, echipe care au finanțare și un buget echivalent aproape cu cel al unor echipe care evoluează în Liga Națională”, a spus antrenorul formației reșițene, Cristian Busuioc.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157666697750982″]

CSU Reșița: Delia Roman, Alexandra Popescu, Andra Ioța, Bianca Dospinescu – Adriana Voina (8 goluri), Alexandra Dinu (8), Andrada Stamin (6), Irina Munteanu (3), Claudia Baldovin (3), Beatrice Kovari (2), Raluca Buia (2), Alexandra Mihai (2), Alina Cristea, Gianina Iung. Antrenor: Cristian Busuioc.
CSU Reșița a rămas pe locul 5 al clasamentului, cu 28 de puncte, și va juca sâmbătă, 9 aprilie, în deplasare la ultima clasată, ACS Avram Iancu Arad, singura echipă care nu a câștigat niciun punct în acest sezon.

banner 970 x 250