Manipulare grosolană. Studenții au paralizat activitatea la UEMR și au blocat alegerea decanului la Facultatea de Inginerie!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Acuzați până acum că nu iau atitudine în niciun fel, ci sunt supuși conducerii, membrii Ligii Studenților au făcut-o lată astăzi, după ce aseară s-ar fi întâlnit cu ușile închise să decidă demisionarea în bloc din toate forurile de conducere.

Acțiunea lor nu a făcut altceva decât să blocheze alegerea decanului pentru Facultatea de Inginerie, acolo unde surse din cadrul UEMR susțin că actualul președinte al Senatului, Doina Frunzăverde, nu ar fi reușit să-și impună candidatul favorit. Prin urmare, în urma voturilor acordate, în „finală” au ajuns doar doi profesori, despre care se cunoaște faptul că sunt oponenți ai sistemului implementat în universitatea reșițeană. Cei doi sunt Sava Ianici, care a stat departe de fosta conducere a UEMR, și Eugen Răduca, un contestatar de renume al fostului rector, Doina Frunzăverde.

De altfel, acesta din urmă a avut câteva comentarii și asupra modului în care s-au realizat celelalte runde de alegeri din universitate pentru că studenții nu ar fi avut reprezentativitatea corespunzătoare legii. Adică să fie aleși uniform din toți anii de studiu, și nu la întâmplare, pe alte criterii, necunoscute de nimeni. Asta, mai cu seamă că mulți dintre aceștia nici nu au fost înștiințați de faptul că li s-ar fi delegat liderii în forurile de conducere.

Tot acest context a condus la paralizarea alegerilor de astăzi, care ar fi trebuit să aibă loc pentru funcția de decan la Facultatea de Inginerie. Deși din comisie ar fi trebuit să facă parte șase membri, dintre care un student, acesta din urmă a demisionat. Prin urmare, alegerile nu au mai putut să aibă loc. Reprezentantul Ligii Studenților, Nicu Zamela, a precizat faptul că reprezentantul forului pe care îl conduce, Vasile Chistrugă, a renunțat la calitatea sa și a spus că nu se poate prezenta la concurs pe motiv că îl deranjează presiunile și procesele deschise de Eugen Răduca.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Referitor la episodul de astăzi, privind alegerea decanului, s-a întocmit un proces verbal. „A doua etapă a concursului pentru desemnarea decanului a fost suspendată ca urmare a faptului că această comisie nu a fost completă. Este un aranjament, studenții au fost chemați aseară și li s-a spus că e mai bine să demisioneze. În opinia mea, trebuie să plătească, mă refer la studenții din Ligă, care, de fapt, sunt manipulați de șeful acesteia. E adevărat că eu am deschis niște procese, dar ele nu sunt împotriva studenților, ci a celor care au făcut lucruri necurate în această universitate”, a declarat Eugen Răduca pentru Express de Banat.

Deși în locul studentului demisionar ar fi trebuit să fie ales un altul, cu toții au renunțat la calitatea de membri în forurile de conducere, ceea ce înseamnă că inclusiv din Senatul universității. Activitatea este blocată în totalitate la momentul actual, iar alte alegeri ar putea să aibă loc cel mai devreme în 30 zile, procesul de pregătire al acestora fiind destul de amplu.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/