Interdicție la Primărie pentru Stepanescu! Condamnare și pentru Antonia și Stelian Tăune!

promovare online Timisoara Casa Auto

Pedeapsa fostului edil-șef, care i-a lăsat cu buza umflată pe cei 20.000 de alegători ai săi din Reșița, nu constă doar în închisoare, ci și în alte interdicții serioase. Mai mult decât atât, de răspundere în fața legii n-au scăpat nici femeia de care s-a folosit pentru a intra în posesia șpăgii, și nici omul de afaceri care l-a mituit cu sume importante de bani.

Așa cum Express de Banat a prezentat încă de ieri, Mihai Stepanescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, perioadă din care însă, se va scădea timpul petrecut deja în arest preventiv și la domiciliu. Pe lângă această condamnare pentru luare de mită în formă continuată, judecătorii au venit și cu alte sancțiuni. Pedeaspa complementară a edilului constă în interzicerea dreptului de a fi ales în funcţii publice, a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dar și a dreptului de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public. Toate, pentru o perioadă de cinci ani de zile!

În plus, Tribunalul Caraș-Severin a dispus confiscarea de la inculpatul Stepanescu Mihai a sumei de 45.000 lei, consemnată pe numele său la CEC BANK sucursala Timişoara, conform recipisei de consemnare, aflată în camera de valori a Tribunalului Caraş-Severin şi în copie la dosarul de urmărire penală. Judecătorii au constatat faptul că suma de 27.000 lei a fost restituită martorului denunţător, nefiind confiscabilă. Statului român, Stepanescu trebuie să îi plătească și cheltuielile judiciare, în valoare de 15.000 lei.

Ce pedepse au ceilalți inculpați?

Tot la capitolul cheltuieli de judecată, Antonia Șandru are de plătit 8.000 lei, iar 7.000 lei îi revin de plată omului de afaceri Tăune Stelian, care l-a mituit pe edil prin intermediul femeii.

promovare banner maxagro

Şandru Antonia Ioana a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare, iar omul de afaceri a primit doar opt luni de închisoare, tot cu suspendare. Ambii au termene de încercare și, periodic, trebuie să dea cu subsemnatul, fără să părăsească țara. În plus, marele business man care pe mână cu Stepanescu a derulat contracte cu statul în contul mitei prezentate, este obligat să desfășoare și muncă în folosul comunității. Acesta se va prezenta la AJOFM Hunedoara pentru a fi repartizat la prestarea de servicii gratuite timp de 60 de zile.

Aceeași soartă o va avea și femeia-complice la darea de mită, dar Șandru va presta muncă în folosul comunității la Timișoara.

Sentința dată de Tribunalul Caraș-Severin poate fi atacată pentru că nu este definitivă.

publicitate tmc 640