[UPDATE] Vicepreședintele Consiliului Județean, Ilie Iova, inculpat în jaful de la Herculane și pus sub control judiciar! Procurorii rețin patru acte materiale!

explo 1000x200

Iova a ieșit ieri destul de destins și sigur pe el din sediul DIICOT Caraș-Severin, unde a petrecut mai multe ore și a răspuns întrebărilor procurorilor, numai că lucrurile nu sunt deloc așa simple cum a lăsat acesta să pară.

Fost manager executiv la ARGIROM GROUP – SC HERCULES Băile Herculane în perioada 2002 – 2008, Ilie Iova are cu siguranță destule de spus despre „Perla Banatului” și mai ales despre cel care a pus mâna pe ea după privatizarea scandaloasă din 2001. Tocmai de aceea a și fost condus la sediul DIICOT în urma descinderilor de ieri ale DIICOT și DGA Caraș-Severin. „Am fost chemat într-un dosar care se pare că e foarte complex, al SC Argirom și SC Hercules. Eu am activat acolo câțiva ani în calitate de director tehnic și o perioadă director executiv. Pot să vă spun cu certitudine că nu am niciun fel de legătură cu niciun grup organizat din societate, nu am nicio legătură cu imobilele care au fost vândute ulterior diverșilor cetățeni, chiar am fost foarte surprins. Dacă mă întrebați pe mine, este vorba despre niște contracte pe care am fost mandatat să iau un credit pentru societate în perioada în care aceasta era în imposibilitatea de plată a salariilor. Nu sunt vinovat de absolut nimic și am curajul să răspund oricăror întrebări”, a declarat Iova la ieșirea de la audieri.

În ciuda afirmațiilor vicepreședintelui Consiliului Județean, acesta are calitatea de suspect, iar procurorul de caz a luat față de Iova măsura controlului judiciar.

UPDATE, ora 11.10

La această oră, vicepreședintele Consiliului Județean, Ilie Iova, susține o conferință de presă. Nu la Palatul Administrativ, ci într-o locație privată, pentru că nu dorește să amestece instituția publică în problemele personale pe care le are. „În sarcina mea sunt reținute patru acte materiale!”, a recunoscut Iova.

„După părerea mea, era total inadecvat ca această conferință de presă să o fac în incinta Consiliului Județean, pentru că instituția are o anumită reprezentativitate. Am dorit să fie total separate cele două subiecte. Nu doresc să se creadă că am vreo rezervă și vreo emoție vizavi de evenimentele de ieri. Eram surprins ieri de faptul că am fost solicitat pentru declarații. Nu voi intra foarte amănunțit în fondul problemei. În sarcina mea în acest dosar sunt patru acte materiale care s-au întâmplat în perioada decembrie 2007 – iunie 2008. A fost perioada în care societatea Hercules, care avea peste 400 de angajați, a intrat în perioada cea mai neagră a existenței ei, în sensul că nu s-au mai putut face plățile salariale. Cele patru acte care apar în cazul meu sunt niște contracte de împrumut care au fost făcute de către mine mandatat fiind de către conducerea societății Hercules, sarcina mea exclusivă fiind să aduc niște sume de bani pentru a se putea plăti salariile. Au fost achitate niște sume care erau restante, astfel încât societatea Hercules să poată participa la licitația organizată de Casa Asigurărilor de Sănătate”, a declarat Iova.

Fost manager la SC Hercules, Ilie Iova a continuat să arate de ce asocierea numelui său cu cei acuzați de devalizarea stațiunii de pe Cerna ar fi o greșeală: „De zece ani nu am mai ținut legătura sub nicio formă cu absolut nimeni din fosta conducere a societății, motivul fiind clar unul de supărare. Când am plecat din Herculane, m-am dus la gară și am luat o ocazie, nici măcar mașina societății nu am solicitat-o. Atât eram de supărat! Eu m-am dus acolo să construiesc! Niciodată nu am avut nici măcar în intenție să beneficiez de vreun centimetru pătrat din patrimoniul societății Hercules. Nici prin interpuși, nici prin gineri, nici prin nepoți, nici prin părinți, nici prin nimic! Repet, nu am nicio implicare în absolut nimic din ce înseamnă acest dosar vizavi de grupul infracțional și devalizarea societății. Când eu mi-am dat demisia, societatea și locațiile funcționau. Dacă sunt vinovat pentru ceva, sunt pentru că, împuternicit fiind, am adus acele sume de bani la societatea Hercules pentru a se lua salariile și a se debloca situația. Nu am nicio problemă cu niciun fel de grup!”

Candidează, chiar dacă e anchetat!

Iova a precizat că anchetarea sa în acest dosar nu îl împiedică să candideze pentru Primăria Caransebeș, așa cum a anunțat deja. El are calitatea de inculpat și a fost plasat sub control judiciar, având interdicția de a lua legătura cu persoanele anchetate în dosar. „Legal am acest drept. Când legea îmi va interzice să candidez atunci n-o voi mai face. Vreau să demonstrez că sunt nevinovat, e dureros și pentru mine ceea ce s-a întâmplat la Herculane, dar Iova și-a făcut doar datoria!”, a mai spus Iova.

 

banner 970 x 250