Serviciile Banat Telecom, oprite cu drujba din Primăria Oravița?! Ursu îl trimite pe Băleanu în sala de judecată!

explo 1000x200

Abonații firmei Banat Telecom din satul Brădișorul de Jos, care aparține de Oravița, au văzut timp de trei zile doar purici pe micile ecrane, nu au avut ton la telefon și nici nu au putut naviga pe Internet. Administratorul societății îl acuză pentru asta pe edilul-șef, Dumitru Ursu, care ar fi comandat tăierea stâlpilor de susținere a cablurilor!

Ziarul Cărășanul, patronat de Eugen Băleanu, la fel ca și firma Banat Telecom, care asigură servicii de telefonie, Internet și cablu TV în zona Moldova Nouă – Oravița, a relatat pe larg evenimentele din 29 martie, când un individ pe nume Daniel Trandafir Bonescu ar fi tăiat cu drujba mai mulți stâlpi de susținere a cablurilor și echipamentelor care aduc în casele oamenilor serviciile amintite. Mai mult decât atât, se vorbește în articolul respectiv despre un clan țigănesc care ar încerca să impună taxe de protecție agenților comerciali din zonă. Și, mai grav decât atât, tăierea celor câțiva stâlpi ar fi fost comandată și încurajată din birourile Primăriei Oravița!

„La data de 29.03.2016, orele 13.30, numitul Bonescu Daniel Trandafir din Brădișorul de Jos s-a prezentat la sediul societății Banat Telecom din Oravița unde, și pe un ton amenințător, a cerut să îi fie furnizate servicii de telecomunicații gratuite, întrucât domeniul public de pe raza satului Brădișorul de Jos îi aparține lui. (…) Nemulțumit de răspunsul primit (…) a luat drujba și s-a pus pe tăiat stâlpii care susțineau rețeaua de fibră optică ce furniza servicii de televiziune, Internet și telefonie. (…) Prezentă la fața locului, o echipă de intervenție CaTv a constatat că două persoane tăiau stâlpii de susținere a rețelei de fibră optică la intrarea în satul Brădișorul de Jos”, notează carasanul.ro.

„Ne vom adresa și altor instituții ale statului pentru că acest incident a fost programat și pus la cale de administrația locală din Oravița. Dacă există o problemă legată de amplasamentul stâlpilor trebuia, în mod normal, să fim notificați, pentru a intra în legalitate. Dar prea multe s-au întâmplat în 3-4 zile. Mai ales că cetățenii din Brădișorul de Jos spun că acest individ a adunat și adună semnături pentru susținerea PSD-ului în alegerile locale”, acuză Eugen Băleanu, manager general al SC Banat Telecom.

Chiar dacă nu a folosit numele edilului-șef al Oraviței, este evident că acuzațiile lui Băleanu îl vizează în principal pe Dumitru Ursu. Acesta a comentat pentru expressdebanat.ro afirmațiile patronului Banat Telecom. „Domnul Băleanu e deranjat, e supărat pe mine de mai multă vreme. Din momentul în care am permis celor de la RDS să vină în Oravița. Mie mi s-a părut corect să dau șansa și altei firme de cablu să vină în oraș, să creeze concurență, câteva locuri de muncă, iar orăvițenii să aibă de unde alege. Probabil că din acest motiv a făcut astfel de afirmații. Afirmații pe care le vom analiza cu un avocat și vom vedea dacă îl vom obliga pe domnul Băleanu să le probeze în instanță. Nu putem să ne jucăm cu astfel de vorbe. E aberant să crezi că eu sau altcineva din primărie am pus pe cineva să-i taie stâlpii”, a declarat primarul Ursu.

Polițiștii chemați la fața locului de angajații firmei de cablu au identificat persoanele care au pus stâlpii la pământ și au deschis un dosar penal, care va lămuri dacă Daniel Trandafir Bonescu a folosit drujba de capul lui sau a fost împins de la spate de cineva.

banner 970 x 250