„The Emperor” și LTCDMN robotics – meci demonstrativ la Imperial Market Moldova Nouă!

Faza națională a concursului de robotică First Tech Challenge, competiție aflată la cea de-a treia ediție, se apropie cu pași repezi, iar liceenii de la Moldova Nouă sunt gata să dea tot ce e mai bun pentru ca județul Caraș-Severin să se remarce printre cele aproape 100 de echipe care se vor afla, la sfârșitul lunii martie, în București.

Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” a trecut cu brio de faza regională a concursului de robotică, elevii obținând locul al III-lea, la partea de design, în cadrul competiției de la Timișoara, lucru care i-a trimis în următoarea etapă a concursului: faza națională First Tech Challenge, duelul roboților urmând să se desfășoare la finele lunii martie, în capitală.

Având în vedere că se află pentru prima dată în această competiție, elevii de la Moldova Nouă aveau nevoie să-și îmbunătățească atât elementele tactice, cât și elementele de design, să elimine micile minusuri, astfel încât să fie în formă pentru competiția națională. Drept urmare, tinerii de la malul Dunării au făcut front comun cu echipa de la Colegiul Național „Traian” din Drobeta-Turnu Severin.

Dacă, în urmă cu o săptămână, elevii de la Moldova Nouă s-au antrenat cu cei din Drobeta-Turnu Severin în incinta Severin Shopping Center, weekendul trecut, Imperial Market a fost gazda echipei „The Emperor”, unde, împreună cu LTCDMN robotics aceștia au reușit să capteze atenția publicului, oamenii uitând, pentru moment, că au plecat la shopping, fiind atrași de tot ceea ce pot face „mașinăriile complicate” – roboții.


„Am avut bucuria să facem câteva meciuri demonstrative la Imperial Market alături de echipa «The Emperor» de la Colegiul Național «Traian» din Drobeta-Turnu Severin. Aceste meciuri demonstrative sunt și antrenamente care au rolul de a pregăti echipele pentru atmosfera de la București: cea a Campionatului Național de Robotică, de la sfârșitul săptămânii viitoare”, spune profesorul Sabin Dănuț Munteanu, unul dintre mentorii echipei de la Moldova Nouă.