Testele pentru depistarea COVID-19 nu mai pleacă spre Timișoara. Aparatul PCR de la Reșița a fost reparat

De la începutul acestei săptămâni, aparatul de testare de la Spitalul Județean de Urgență Reșița a fost repus în funcțiune după două săptămâni de pauză.

Aparatul PCR se află în garanție, așa că firma care și-a asumat remedierea oricărei defecțiuni a fost la un pas să aducă un alt aparat la Reșița pentru că părea să nu mai deslușească problema. La Spitalul Județean de Urgență n-au mai putut fi prelucrate probe de la mijlocul lunii ianuarie, atunci când aparatul s-a defectat.

În ultimele două săptămâni, probele din județ au fost trimise la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, cel care s-a oferit să ajute județul Caraș-Severin în lipsa unui alt aparat PCR la fel de rapid și eficient. S-au purtat discuții privind preluarea unui aparat asemănător de la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, însă, în cele din urmă, acestea nu s-au concretizat. Testele se prelucrează, începând de luni, la Spitalul de la Reșița, aici unde se pot efectua din nou și testări la cerere, contra cost.

leader board 728 x 90 px

CITEȘTE ȘI: La Reșița nu se fac vaccinuri, dar nici teste! Aparatul PCR s-a stricat!