Încet, dar sigur! Și Caransebeșul va putea testa pentru depistarea Covid -19

Testele RT PCR amânate cu încă o săptămână la Caransebeș. Parcă atunci când îți dorești se se întâmple ceva bun și chiar te chinui să faci totul ca la carte, mai apare câte ceva.

Așa se întâmplă și cu dorința conducerii spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș de a deschide un laborator pentru efectuarea testelor pentru depistarea Covid – 19. După ce spitalul a primit încă de la sfârșitul anului trecut un aparat RT PCR de la un medic din Timișoara sub formă de împrumut pe perioada pandemiei, Primăria  a pus la dispoziție 52.000 de lei pentru achiziționarea de componente, fără de care aparatul de testare nu poate funcționa.

Timp de mai bine de o lună s-a efectuat achiziția, după care s-a trecut la amenajarea unui spațiu care să fie conform cu cerințele impuse pentru efectuarea în bune condiții a testelor. După această etapă s-a solicitat sprijinul pentru instruirea personalului medical care va lucra pe acest aparat, s-a realizat și acest curs, și, când ai zis că totul este gata, au venit cei de la DSP Caraș-Severin și au spus că mai e nevoie de o ușă despărțitoare între spațiile laboratorului de analize. Se va face și acest ultim amănunt și de săptămâna viitoare chiar se poate porni aparatul RT PCR, ne-a precizat primarul Felix Borcean.

leader board 728 x 90 px

A fost o comisie care a verificat laboratorul și ne-au pus să mai modificăm niște încăperi, mai trebuie făcută o cameră, probabil că vom mai întârzia”, ne-a precizat primarul Felix Borcean.

Edilul a mai spus că aparatul RT PCR de la Timișoara, cel mai probabil va începe să funcționeze de la jumătatea săptămânii viitoare.