Spitalul Caransebeș – fără autorizație ISU! Într-un spital vechi nu poți decât să cârpești

Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș este în continuare pe lista neagră a Ministerului Sănătății din cauza instalațiilor electrice rudimentare pentru care nu se primește avizul ISU.

Într-un raport al Ministerului Sănătății, Spitalul Caransebeș nu dispune de instalații de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor, iar instalațiile electrice se exploatează cu defecțiuni.

În luna noiembrie, imediat după incendiul de la spitalul din Piatra Neamț, fostul manager Valentina David a semnalat în cadrul unei ședințe de Consiliu Local de controlul ISU, și neregulile găsite, menționând la vremea respectivă că are la dispoziție 3 luni de zile pentru remedierea problemelor.

leader board 728 x 90 px

Actualul manager al spitalului, Daniela Drăgoi, ne-a precizat că a avut mai multe măsuri de îndeplinit, impuse atât de către ISU, cât și de DSP Caraș-Severin, însă atât timp cât ai conturile blocate nu poți decât să soliciți sprijinul Primăriei Caransebeș, care a trimis o echipă de lucru, însă într-un spital vechi nu poți face minuni.

S-au făcut controale și avem și câteva măsuri de rezolvat, dar într-o secție de ATI pe Covid-19 nu prea poți acum în pandemie să faci minuni, nu poți să-i evacuezi și să refaci o instalație electrică pentru că asta înseamnă alt spațiu din spital avizat pentru pacienții Covid-19. Mai sunt probleme și la cazanul de încălzire, mai sunt solicitări imperioase pentru ca în tot spitalul să fie introdusă rețea de apă caldă, sunt multe și noi suntem limitați.”, ne-a declarat Daniela Drăgoi.

Printre solicitările DSP Caraș-Severin se numără și introducerea unui interfon pe secția de ATI cu cartele, pentru ca pacienții care au nevoie de ajutor să poată apela urgent personalul medical. La această investiție se lucrează la unitatea medicală. Tot pentru secția de ATI s-a solicitat un al doilea medic anestezist pe tură, un lucru greu de rezolvat din lipsa medicilor la nivel național.

Noi am trimis adrese ca măcar dintre medicii aceia anesteziști din spitalele Covid care s-au închis să vină unul la Caransebeș. Nu a acceptat nimeni!”, a mai spus Daniela Drăgoi.