Testele de salivă, folosite în școlile din Timiș după 6 decembrie

test de covid

Aproape 230.000 de teste de salivă au ajuns în județul Timiș. Potrivit Inspectoratului Școlar Timiș, acestea vor fi distribuite școlilor în data de 2 decembrie și vor fi folosite începând de luni, 6 decembrie.

Inspectoratul Școlar Timiș a venit cu vești despre testele de salivă pentru elevi care au ajuns în județ în urmă cu câteva zile. Astfel, Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, anunță că testele vor fi distribuite unităților de învățământ joi, 2 decembrie.

În județul Timiș, sâmbătă au fost recepționate și depozitate un număr de 227.000 de teste non-invazive. Acestea vor fi distribuite unităților de învățământ în data de 2 decembrie. La nivelul unităților de învățământ prin hotărârea consiliului de administrație se stabilește modul de administrare a testelor. Hotărârile consiliilor de administrație vor fi transmise Inspectoratului Școlar Timiș până în data de 2 decembrie. Acolo unde este cazul, testele vor fi transmise către părinți, cu instrucțiuni de folosire și kitul corespunzător, în 2 și 3 decembrie”, a declarat Marin Popescu.

Potrivit inspectorului școlar general al județului Timiș, testarea elevilor se va realiza începând de luni, 6 decembrie.

Elevii vor fi testați în perioada 6 – 10 septembrie, fie la nivelul unității de învățământ, fie în familie (așa cum s-a stabilit în consiliul de administrație)”, a precizat Marin Popescu.