Teste pentru coronavirus, contra cost! Lugojenii pot face, la cerere, testul RT PCR pentru a vedea dacă au fost infectați

Lugojenii își pot face la cerere, din această săptămână, testul RT PCR pentru detectarea infecției cu coronavirus. La ora actuală, numărul de teste aflate în dotarea Spitalului Municipal „Dr. Teodor Andrei” este suficient de mare pentru a trece la acest pas, anunțat de altfel cu două săptămâni în urmă.

„Pentru cei care doresc, putem face teste RT PCR în cadrul spitalului, contra cost. Pașii de urmat sunt următorii: se face o programare la secretariat, la tel. 0256/354.912, apoi oamenii sunt programați la registratura Compartimentului de Primiri Urgențe, unde este și sala de așteptare. Acolo plătesc 250 de lei și li se eliberează o chitanță. Testele se fac în clădirea vechiului tomograf, cu intrare de pe strada Viorelelor. Trebuie respectate cu strictețe nu numai data, ci și ora programării. Rezultatul testării se dă a doua zi. Cei testați primesc mesaje de înștiințare pe telefon”, precizează dr. Erwin Floroni, directorul Spitalului Municipal din Lugoj.

Și noul computer tomograf din incinta spitalului funcționează la întreaga capacitate, iar programările sunt deja ocupate până la sfârșitul lunii.