Fără justificare! Contractul de un milion de euro pentru spital, blocat de primarul Boldea

Actuala administrație a orașului își arată tot mai des limitele, lipsa de reacție și blocajele primarului Francisc Boldea fiind evidente la tot pasul, mai ales atunci când proiectele nu sunt reușitele lui personale. După ce Spitalul Municipal a reușit să acceseze cea mai mare finanțare guvernamentală din istorie, Boldea a început o joacă de-a șoarecele și pisica, în care a angrenat conducerea spitalului.

Gură bogată, după cum bine s-a observat din ultimele ieșiri publice, Francisc Boldea acuză managementul spitalului de lipsă de reacție și proastă gestionare a situației, dar omite să precizeze că marea parte a blocajelor i se datorează. Pe lângă faptul că pentru banii alocați din bugetul local nu a deschis încă linia de finanțare, motiv pentru care aparatura comandată de managerul Erwin Floroni nu poate fi achitată, acum Boldea refuză să semneze actele care trebuie înaintate Direcției de Sănătate Publică pentru ca aceștia să vireze banii.

„Nu am semnate nici contractul cu DSP, nici deschiderea de finanțare pentru banii alocați din bugetul local, asta deși am afișat pe site-ul spitalului ce aparatură am cumpărat, când a venit aparatura să se vadă pentru ce am cerut banii. Din acest motiv nu am consumat banii, pentru că nu am avut ce să consum. Nu mi-a dat bani. Eu vorbesc în fiecare zi cu cei de la DSP, care așteaptă o serie de documente. Spre exemplu aveau nevoie de HCL prin care administrația locală participa cu cota parte. Când a fost ședința și când a ajuns acest document? Vă spun eu, abia ieri. Și tot mai este nevoie de câteva documente.”, a declarat managerul Erwin Floroni.

Deși mai tot timpul acuză lugojenii că „îi bagă cuțitul în spate”, inconștiența primarului Francisc Boldea duce la riscul pierderii finanțării de un milion de euro pentru Spitalul Municipal din Lugoj.