Teste COVID-19 pentru toți angajații căminelor de bătrâni din județul Timiș! Vor fi prelevate probe de două ori pe lună

untitled design set 970x90 px

Autoritățile din județul Timiș sporesc măsurile de prevenție în concordanță cu reglementările impuse la nivel național. S-a trecut la testarea celor care lucrează în căminele de bătrâni, iar până acum au fost prelevate probe de la câteva sute de persoane.

Procedura a fost demarată de Direcția de Sănătate Publică Timiș care anunță că au fost testate deja 500 de persoane, aflate în izolare la domiciliu sau care urmează să își reia activitatea. Conform Metodologiei de supraveghere, personalul de îngrijire din căminele de bătrâni se testează de două ori pe lună. Alte câteva sute de persoane urmează să fie vizitate de specialiști în vederea prelevării probelor.

„Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș a demarat procedura de testare a personalului de îngrijire din cadrul centrelor rezidențiale de asistență a persoanelor vârstnice. Personalul de îngrijire își va putea continua activitatea doar dacă rezultatul testului pentru SARS-CoV-2 va fi negativ”, transmit reprezentanții DSP.

publicitate ziar expresb 1000x100

În județul Timiș se fac aproximativ 500 de teste pe zi în cele patru laboratoare care funcționează în incinta Spitalului de Boli Infecțioase, a Spitalului Municipal, a Centrului Regional de Sănătate Publică și a Laboratorului privat Bioclinica.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/