Ministrul Transporturilor, la Timişoara: „Este anormal să ai 21 km de autostradă şi să îi ţii muzeu pentru traficul greu”

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a venit astăzi la Timişoara din trei motive, după cum chiar el le-a prezentat. Cel mai important, pentru a-şi declara nemulţumirea că pe autostrada Lugoj- Deva vehiculele de mare tonaj nu au acces şi să spună că va lua măsuri din acest punct de vedere. „Este anormal să ai 21 km de autostradă şi să îi ţii muzeu pentru traficul greu”, a precizat ministrul.

Acesta a venit de la Bucureşti pe autostrada Lugoj-Deva şi a constatat că din patru loturi, unul şi jumătate este lipsă şi unul şchiop, după cum s-a exprimat. Din acest punct de vedere va lua măsuri de săptămâna viitoare.

„Am venit de la Bucureşti pe celebra autostradă Lugoj-Deva. Patru loturi, dintre care unul şi jumătate lipsă şi unul şchiop. Aş vrea să vă pun ce i-am transmis doamnei director general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România. Săptămâna viitoare vreau să îmi prezinte rezultatul expertizelor pe Lugoj-Deva, lotul 3, cei 21 km care astăzi sunt daţi în trafic din 23 decembrie anul trecut, dar cu restricţii de tonaj. Este anormal să ai 21 km de autostradă şi să-i ţii muzeu pentru traficul greu”, a declarat Lucian Bode, ministrul transporturilor

Un alt aspect legat de autostrda Lugoj-Deva este Sectorul Urşilor pe care ministrul l-a abordat.

„Al II-lea lucru pe care l-am transmis este legat de lotul II, sectorul urşilor. Aici săptămâna viitoare voi prezenta public, pe baza datelor transmise de către Compania de Drumuri exact etapele de implementare a realizării acestui proiect, şi anume lotul II Lugoj-Deva, secţiunea E, cei 10 km, respectiv cei 4  km din secţiunea D, nefinalizaţi. Un motiv pentru care am ales să vin astăzi la Timişoara, a fost legat de autostrada Lugoj-Deva, cu cele două loturi 2 şi 3”, mai spus Lucian Bode.

Centura de Sud, finalizată în 24 de luni

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Cel de-al doilea motiv pentru care ministrul a venit în capitala Banatului a fost Centura de Sud a Timişoarei, unde lucrările au început în 25 martie. Ministrul a dat asigurări că aceasta va fi finalizată în 24 de luni.

„Un alt motiv pentru care mă aflu aici este faptul că pe 25 martie au început lucrările la varianta ocolitoare Timişoara Sud, după ce prima temă de proiectare a fost dată în 2007 şi suntem în 2020. Noi, în câteva luni am reuşit să aprobăm proiectul tehnic, să dăm toate avizele şi toate acordurile, iar pe 25 martie au intrat utilajele în teren. Erau peste 50 de utilaje acolo. Dacă le ţine Dumnezeu năravul, aşa cum am văzut astăzi, Centura Sud a Timişoarei va fi finalizată în cele 24 de luni de contract”, a mai spus ministrul Transporturilor.

„În perioadă de război ne gândim să salvăm vieţi, nu să facem antrenamente”

Al treilea motiv, dar nu cel din urmă pentru care ministrul s-a aflat în oraşul de pe Bega a fost vizitarea Stadionului CFR, acolo unde este amenajat un spital militar de campanie pentru preluarea cazurilor de COVID-19. Bode a dat asigurări că în câteva zile spitalul va fi funcţional şi a spus că şi-a dat acordul imediat pentru realizarea acestuia, motivând că în perioadă de război ne gândim să salvăm vieţi, nu să facem antrenamente.

„Un alt motiv pentru care mă aflu astăzi aici este ceea ce se întâmplă în spatele nostru. Nu am crezut că voi vedea vreodată o astfel de mobilizare în trei zile. 130 de oameni au ridicat un spital care în curând va fi funcţional cu 54 de locuri, cu paturi ATI. I-am felicitat şi sunt mândru că ţara are astfel de oameni. Doamna prefect m-a sunat luni să îmi ceară acordul. I-am răspuns că suntem în război, nu ne gândim unde vom face antrenamente peste două luni, ci cum salvăm vieţi”, a conchis ministrul Transporturilor.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/