UPDATE. Testarea suspecților de COVID-19 se accelerează la Timișoara! Se pregătește un nou centru!

untitled design set 970x90 px

Se vine în sprijinul medicilor de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara care este momentan singurul centru de testare din vestul țării. Două aparate vor ajunge și la Maternitatea Odobescu, astfel că în orașul de pe Bega vor fi două centre.

Numărul celor aflați în carantină a depășit suta numai în județul Timiș, iar în izolare la domiciliu se află peste 700 de oameni. La unitatea sanitară de la Pădurea Verde erau lucrate sute de probe pe zi, venite din județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și implicit Timiș. Pentru a veni în sprijinul medicilor, reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara au pus la dispoziția cadrelor medicale de la Spitalul Municipal două aparate de testare. Kiturile necesare vor fi asigurate de Direcția de Sănătate Publică Timiș, astfel că în orașul de pe Bega va fi accelerată testarea suspecților de COVID-19.

„La Maternitatea Odobescu avem o clădire separată în curtea interioară care a fost dotată printr-un proiect european și în care am realizat un centru pentru a primi gravidele diagnosticate cu COVID-19. Se pot realiza nașteri naturale, se pot efectua operații de cezariană și avem și un laborator unde vom efectua teste. Așteptăm aparatele și kiturile pentru a putea să îi ajutăm pe colegii noștri de la Spitalul «Victor Babeș». Aparatele vor fi puse la dispoziție de Universitatea de Medicină din Timișoara prin contract de comodat, iar kiturile le vom primi de la Direcția de Sănătate Publică.”, a declarat, pentru Express de Banat, Olimpia Oprea, managerul Spitalului Municipal din Timișoara.

La nivel național au fost efectuate până acum aproape 4.000 de teste.

publicitate ziar expresb 1000x100

UPDATE:

„Prin utilizarea acestor dispozitive, capacitatea de diagnostic va creşte semnificativ în regiunea de Vest, desfăşurând activitate suport pentru laboratorul existent la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie din Timișoara. De asemenea, Centrul Regional de Sănătate Publică Timiş dispune de încă un aparat pentru diagosticul infecţiei cu SARS-CoV-2, ce va fi pus la dispoziție pentru a degreva Spitalul Clinic de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie”, au transmis reprezentanții DSP Timiș.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/