Termenul pentru plata taxelor şi impozitelor se prelungeşte la Timişoara

Termenul de 31 martie pentru plata taxelor şi impozitelor va fi amânat până la 30 iunie. Aceasta este modalitatea în care Primăria Timişoara vrea să sprijine agenţii economici în contextul crizei generate de COVID-19.

Primăria Timişoara vine în ajutorul mediului economic, odată cu decretarea stării de urgenţă. Nicolae Robu, primarul Timişoarei, a precizat că va căuta modalitatea necesară din punct de vedere legal pentru a amâna plata taxelor şi impozitelor până la 30 iunie.

„Lumea aşteaptă să vadă şi ce măsuri luăm pentru a sprijini mediul economic. Se va genera actul normativ de rigoare prin care termenul de 31 martie pentru plata taxelor şi impozitelor va fi amânat pentru 30 iunie. Noi tocmai analizăm să vedem cum putem face pentru ca şi alte plăţi care trebuie făcute la bugetul local să poată fi amânate până la 30 iunie, în aceleaşi condiţii plătindu-se în continuare cum era prevăzut iniţial pentru termenul de 31 martie. Deci se prelungesc termenele pentru plata impozitului, cele care erau instituite pentru primul trimestru al anului. Înţelegem că sunt dificultăţi şi în felul acesta vrem să venim în sprijinul agenţilor economici”, a precizat Nicolae Robu.