Tesla ajunge cu întârziere la Reșița!

nikola tesla

Expoziția „Nikola Tesla – Omul din viitor”, programată să ajungă la Muzeul Banatului Montan din municipiu până la sfârșitul anului, a fost amânată, organizatorii luând hotărârea să reprogrameze evenimentul pentru o nouă dată, care va fi comunicată ulterior.

Expoziția care atrage anual milioane de vizitatori – dedicată omului de știință Nikola Tesla – și asupra căruia municipiul Reșița are drept exclusiv în România, va putea fi vizitată de pasionații de știință și tehnologie abia anul viitor. Amânarea evenimentul a fost anunțată de primarul Reșiței, Ioan Popa.

„Am avut comunicări în ultima perioadă cu cei de la Muzeul «Nikola Tesla» și din cauza condițiilor pandemice care au urmat după semnarea contractului, am stabilit de comun acord să facem o amânare a acestei perioade de decembrie, până când condițiile pandemice ne vor permite să facem acest eveniment. A fost o perioadă, octombrie – noiembrie, în care pandemia a avut o evoluție foarte neplăcută, negativă în România și, de comun acord, am convenit să amânăm această lună de muzeu.”, a explicat Ioan Popa.

Reamintim că, la începutul lunii septembrie, a fost semnat un parteneriat între Primăria Reșița și Muzeul „Nikola Tesla” din Belgrad, în vederea organizării în municipiul de pe Bârzava a expoziției „Nikola Tesla – Omul din viitor”. Expoziția urma să fie găzduită de Muzeul Banatul Montan, pentru o lună de zile.

Muzeul „Nikola Tesla” din Serbia este unic în lume, fiind singura instituție care păstrează moștenirea originală și personală a lui Nikola Tesla – inventator, fizician, inginer mecanic și inginer electrician, considerat pionier în domenii precum robotica, știința calculatoarelor sau fizica nucleară.