Scandal la Timișoara. Drapelul Ungariei, arborat fără tricolor pe o biserică

biserica reformata

Mihai Ritivoiu, președintele PSD Timișoara, este revoltat de faptul că pe o nouă biserică maghiară realizată în zona Prințului Turcesc nu a fost arborat și tricolorul, ci doar drapelul Ungariei. În aceste condiții, Ritivoiu a solicitat Prefecturii Timiș să ia măsuri de urgență.

Mihai Ritivoiu, liderul PSD Timișoara, și-a arătat revolta, într-un mesaj postat pe Facebook, cu privire la faptul că pe Biserica reformată maghiară din zona Prințul Turcesc, realizată recent, nu a fost arborat și steagul României, ci doar drapelul Ungariei.

Sfidare! Drapelul Ungariei arborat în Timișoara fără tricolor! Biserica reformată maghiară din Prințul Turcesc are arborate drapelele Ungariei și al Uniunii Europene. Nici măcar nu au suport pentru steagul nostru! Legea română interzice arborarea drapelelor altor țări în absența tricolorului! Solicit Prefecturii să ia măsuri de urgență! Râdem, glumim, suntem oraș multicultural, conviețuim armonios, ne putem face că înțelegem că ați făcut biserica pe banii Ungariei. Dar nu încercați să ne călcați în picioare, că nu vă permitem”, a afirmat Mihai Ritivoiu.

Ulterior, președintele PSD Timișoara a venit cu noi precizări, pe rețeaua de socializare, după ce a primit mai multe explicații cu privire la lipsa steagului României de pe biserica maghiară.

Fiți atenți la tentativa de eludare a legii: biserica în cauză funcționează sub egida unui Centru Reformat. Scrie mare, în cinci limbi: Centrul Reformat Timișoara. Apoi, în altă parte, scrie mic, cu litere de-o șchioapă: Consulat Onorific Maghiar. Mi se va spune că reprezentanțele consulare onorifice au dreptul să arboreze drapelul țării pe care o reprezintă, conform Convenției de la Viena. De acord, doar că legislația română interzice arborarea altui drapel în lipsa tricolorului! Iar legea țării primează în fața unor drepturi consulare, ce nu pot fi exercitate fără să țină cont de ea”, a adăugat Mihai Ritivoiu.