În cadrul Aeroportului Internațional Timișoara se dorește realizarea unui terminal pentru plecări curse externe. Investiția se ridică la peste 21 de milioane de euro, iar la începutul acestei luni, reprezentanții aeroportului timișorean au lansat licitația în vederea găsirii unui constructor. Proiectul este finanțat cu bani europeni.
În această vară, Aeroportul Internațional Timișoara a reușit să dea în folosință Terminalul de Sosiri Curse Externe, în urma unor lucrări care au durat doi ani și jumătate. Reprezentanții aeroportului timișorean intenționează să realizeze lângă această clădire și un Terminal Plecări Curse Externe. Astfel, contractul pentru această investiție a fost semnat la sfârșitul lunii iulie, proiectul fiind finanțat cu bani europeni.
În urmă cu câteva zile, Aeroportul Internațional Timișoara a mai făcut un pas în vederea realizării acestei investiții, astfel că a fost la licitație proiectul, în speranța că va găsi un constructor. Concret, instituția dorește să achiziționeze „servicii de elaborare a documentației tehnico-economice și realizarea pe baza acesteia a lucrărilor de execuție pentru edificarea unei construcții cu destinația Terminal plecări curse externe, cu asigurarea inclusiv a serviciilor de asistență tehnică din partea proiectantului”.
Valoarea estimată a contractului se ridică la peste 21 de milioane de euro, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este data de 11 octombrie, la ora 15.00.
„Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea infrastructurii de transport a Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia” prin construirea unui nou terminal care va acomoda în condiții funcționale procesarea fluxurilor de pasageri și bagaje aferente plecărilor curselor externe la un nivel optim al serviciilor astfel încât să fie create premisele infrastructurale pentru o creștere a traficului de pasageri până la 3 milioane pax per an”, a informat Aeroportul Internațional Timișoara.
Terminalul va avea o suprafață desfășurată de 12.000 mp, un sistem complet de control de securitate pentru pasageri și bagaje, șapte lifturi de persoane și bagaje, 18 ghișee check-in, șase posturi poliție de frontieră și șase porți automate de scanare documente. Proiectul este finanțat prin fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.