Terenurile şi clădirele în paragină din Anina, printre țintele primarului Românu pentru anul 2021

Întrucât urbea pe care o conduce a fost declarată recent stațiune turistică de interes local, primarul Aninei, Gheorghe Românu, vrea să le creeze turiștilor toate condițiile necesare unui sejur de poveste, acesta punând pe lista priorităților pentru 2021 rezolvarea problemei terenurilor și clădirilor lăsate în paragină, elemente care umbresc imaginea de ansamblu a UAT-ului și diminuează din frumusețea fabuloaselor obiective deținute.

„Vreau să rezolv problema terenurilor care se află în posesia lichidatorilor sau în cea a firmelor care au cumpărat respectivele terenuri de la lichidatori. De ce? Pentru că au fost lăsate în paragină și nu fac cinste imaginii de ansamblu a orașului. Odată identificate soluțiile în acest caz, automat schimbăm peisajul dezolant, ceea ce va fi un mare plus pentru turiștii care ne vor călca pragul.”, a precizat edilul-șef liberal.

Odată identificate toate terenurile și clădirile aflate într-o stare avansată de degradare, variantele de izbândă ale primarului se rezumă fie la supraimpozitarea cu 500%, fie la achiziționarea de către Primărie a respectivelor obiective:

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Administrația publică locală poate recurge la o suprataxare cu 500%, iar dacă proprietarii respectivelor obiective sunt convinși că e mai bine așa, atunci așa să fie. Pe de altă parte, noi putem achiziționa terenurile, clădirile respective în baza unei evaluări, iar dacă acestea intră în posesia noastră, Primăria poate depune proiecte accesând fonduri europene (structura finanțării europene 2021-2026)”.

Sursa foto principal: jurnalulph.ro.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/